ВЛАСНИЦИ паса који живе у Београду однедавно своје љубимце могу да изведу на порцију сладоледа. Сладолеџија Верољуб Шобић, који скоро три деценије прави ову посластицу, спровео је у дело своју дугогодишњу идеју да и љубимцима понуди омиљену људску посластицу.

Слаткиши за псе у себи немају бели шећер, садрже само пет одсто фруктозе.

- Сладолед могу да једу и власници, јер се не разликује много од обичног. С обзиром на то да садржи само воћни шећер, ову посластицу могу да једу и људи који болују од дијабетеса - испричао нам је Верољуб.

Осим што се бави посластичарством, он је дуго био и међународни кинолошки судија, па је своју љубав према животињама показао на други начин.

- Радим овај посао дуго, волим да се играм и да истражујем различите укусе па сам тако дошао на идеју да направим и слаткиш за псе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Савет ветеринара: Слаткиши које људи једу не пријају псима

За сада у понуди постоје само два укуса, шумска боровница са јогуртом, и бундева и шаргарепа. Како нам је Верољуб рекао, он ће проширити асортиман за љубимце у марту, када буде било топлије време.

Цена кугле је 120 динара, а део новца одвајаће се за удружење АРС, које брине о животињама. Од прикупљених средстава биће купљена храна за потребе овог удружења.
Омиљено место београдских љубимаца налази се у Улици маршала Бирјузова број 7.


ОД ВАНИЛЕ ДО ШЉИВОВИЦЕ

ПОСЕТИОЦИ "Посластичарнице" могу пробати сладоледе са укусом ајвара, качкаваља, шљивовице, крушке караманке, лаванде и многих других необичних арома. У зависности од годишњег доба и актуелних плодова, мења се и асортиман.