Завршетак деонице од Рузвелтове до Старине Новака: Улица Краљице Марије проходна од суботе

С. Б. М.

08. 11. 2019. у 10:29

Завршетак деонице од Рузвелтове до Старине Новака: Улица Краљице Марије проходна од суботе

Мајстори обављају завршне радове у четвртак у Краљице Марије / Фото П. Милошевић

Деоница од Рузвелтове до Улице Старине Новака првог дана викенда биће проходна за комплетан путнички саобраћај. Од Деспота Стефана до Дринчићеве - 20. новембра

УЛИЦА краљице Марије коначно ће у суботу бити отворена за саобраћај! Иако је деоница од Рузвелтове до Тадеуша Кошћушка била прва раскопана и требало је да радови буду готови још у августу, овај потез ће са три месеца закашњења бити проходан од суботе. Деоница у Улици 27. марта завршена је 16. септембра и мајстори су се вратили ка Рузвелтовој да доврше започето у Улици краљице Марије.

Рок за завршетак дела од Булевара деспота Стефана до Дринчићеве остаје 20. новембар, а за завршетак поплочавања тротоара од Рузвелтове до Дринчићеве до Нове године. И то ако мајсторе време послужи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Снабдевање ресторана и радњи убудуће од 20 до 7 ујутру, казне и за достављаче, и оне којима се доставља роба. Ево од када важи нова одлука

- Улица краљице Марије асфалтирана је пре три дана, а радницима остаје да у петак обележе коловоз. У суботу ћемо је отворити за саобраћај - каже за "Новости" Лука Петровић, секретар за инвестиције. - Захвални смо грађанима на стрпљењу, јер су радови на овој деоници, услед бројних компликација, предуго трајали. Ипак, сада су добили нови водовод, комплетно промењене канализационе цеви, стављене су нове шине, светлосна расвета, контактна мрежа. Требало би да радови до Дринчићеве буду готови до 20. новембра, али то ће умногоме зависити од временских прилика.

Радници су у четвртак намештали шахтове, контактну мрежу, а у петак ће бити обележен коловоз. У постављању коцака на тротоарима најдаље се одмакло у Улици 27. марта. У Краљице Марије, плочник је урађен само делимично. И нови паркинг почео је да добија обрисе, па је јасно да ће негде паркирање бити по дужини, а негде укосо, у зависности од ширине улице.


НЕОПРЕЗНИ ПЕШАЦИ

ПАРКИРАНИ аутомобили и даље су насред асфалтиране Улице 27. марта, у којој саобраћај нормално функционише, а ту ће по свој прилици остати док се не окончају радови на тротоарима. То, као и разровани тротоари, пролазницима даје утисак улице у изградњи, па често не пазећи превише излећу на коловоз пред возаче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)