КАД на станици нема тоалета, то је мука за путника, али и за угоститеља. Затварање мокрих чворова у "Ластиним" просторијама на стајалишту Шумице, повећао је промет на месту где и "цар иде пешке" у ресторану "Мића".

Реч је о почетној станици аутобуса који саобраћају на међуградским линијама ка Гроцкој. До пре пет година постојао је бифе са тоалетом који су путници користили, међутим када је бифе напрасно затворен, путници су почели да се сналазе. Људи су нагрнули код газда Миће који није имао срца да их истера из локала. Ситуација је постала проблематична када су овде почели да стају и туристички аутобуси.

- Путници који чекају "Ластине" аутобусе долазе, али их је мање, међутим од када стајалиште користе и туристички аутобуси, мој ресторан је постао главни мокри чвор - испричао нам је Митар Тешовић, власник ресторана "Мића". - За викенд смо имали прославу у локалу, а заједно са гостима ред за тоалет су чекали и туристи.

Прочитајте још - УГОСТИТЕЉИМА ПРЕКИПЕЛО: Ресторан забранио улаз деци

Како нам је Митар још испричао, у његовом локалу буде и по 20 људи, иза њих остаје хаос, а поједини покраду и тоалет папир.

- Људи се понашају безобразно, не воде рачуна о хигијени. Један дан сам избројао 20 људи који чекају у реду, а када наиђу те туристичке групе појединци покраду и папир из тоалета. Сматрам да решење није наплаћивање тоалета, већ да ме неко од надлежних ослободи ове невоље - сматра Тешовић.

Како наш лист незванично сазнаје, бифе и тоалет на станици затворени су јер се стајалиште Шумице води као терминус, па компанија "Ласта" није у обавези да путницима обезбеди ове просторије.


И ОКО РЕСТОРАНА

- ВИЂАО сам људе како врше нужду у околини станице, јер чекају аутобусе и по сат времена, па се због затварања тоалета прља цела околина - рекао нам је Митар Тешовић.