ВАНДАЛИ УПРОПАСТИЛИ ИГРАЛИШТЕ: Справе намазали товатном машћу

Б. БОРИСАВЉЕВИЋ

09. 09. 2019. у 10:46

ВАНДАЛИ УПРОПАСТИЛИ ИГРАЛИШТЕ: Справе намазали товатном машћу

Смеса товатне масти на клацкалицама / Фото К. Михајловић

Хулигани уништили парк у чукаричком насељу Беле воде и товатном машћу премазали клупе, столове, клацкалице, гусенице. На мети и дрвени столови и клупе са надстрешницама

УНИШТЕНИ су мобилијар и справе за игру у још једном дечијем парку у престоници! Малишани и њихови родитељи били су запрепашћени призором, који су затекли у недељу у парку, у Улици Бело врело, у насељу Беле воде. Хулигани су товатном машћу премазали клупе, столове, клацкалице, гусенице...

Како су нам рекли станари и деца које смо затекли у парку, ово није први случај да неко уништава простор за игру најмлађих, али и за дружење старијих у хладовини дрвених столова са клупама и надстрешницом. - Ово је најгоре до сада, претходно су намазали свињском машћу, па смо то успели некако да скинемо - причају нам станари. - Када је парк отворен, поједини станари почели су да говоре како је то њихов део дворишта, да терају децу, да им не дозвољавају да се играју. Иако ово није први пут да се догађа, станари се нису обраћали полицији. Земљиште на коме је парк, раније је било зарасло у коров, тражили су да се среди и сад раде ово.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рециклажом до мањих рачуна за одношење смећа

Од хира хулигана остао је заштићен само мањи део парка, који је увече осветљен, док је остатак ноћу у мраку. На улазу и у самом парку су постављене камере, али станари кажу да не раде. Малишани, који су највише били разочарани јер немају где да се играју, рекли су нам да их неке комшије стално јуре, вичу на њих и терају их, не дозвољавајући им да се играју у парку, који је за њих и направљен.

Игралиште на мети вандала

Малишани били највише разочарани

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

baba

09.09.2019. 10:56

Pohvatati ih, da plate (oni i/li roditelji) postavljanje novih sprava i mobilijar i kazniti ih sa 200 sati društveno korisnog rada.

laki

09.09.2019. 10:57

Nisu huligani u stvari jesu huligani ali huligani komšije ili ti stanari okolnih zgrada kojima smeta buka sa igrališta , verovatno huligani komšije u godinama kojima smeta igra i buka koju deca prave.

pera

10.09.2019. 10:11

@Sinisa - tako je, park je napravljen na sestini predvidjenog, nema ulaz, svetlo, put, nista nema, samo koliko da ukradu oko 90000 evra nabacan je a narkomana ima za izvoz a miliciju kad zoves ne dolazi, verovatno se plase narkomana pa kazu nek se deca ujutru igraju sa spricevima. treba staviti svetlo, napraviti ulaz u park i barem neki komunalci da obilaze svremena na vreme ovako im je park bez potrebe radjen

MILOŠ

09.09.2019. 13:18

Videli od starijih šta rade subotom uveče po gradu pa ajde i oni da se huliganišu, kad može pijani ćale može i on.

M.

09.09.2019. 19:12

Pohvatati. Ne samo ove. Sve koji unistavaju, lome, bahanalisu ili na bilo koji nacin ugrozavaju bezbednost, pogotovu dece i zivotinja na ulici, a i van nje. Posebno i to strogo kaznjavati one koji saraju grafite. Ceo grad isaran, komunalci se setkaju, a huligani lome i unistavaju tek sredjene fasade.Malo vise reda. Nije tesko.Odrapiti ih po dzepu i to poprilicno. Ko nema da plati u zatvor uz ciscenje zgrada, a ima ih. Za lepsi i cistiji Beograd. Isto i za bacanje djubreta, opuska itd.

pera

10.09.2019. 10:08

@M. - koda nas u tom parku su isarali zgrade, stalno nam lome prozore na stanovima, pisaju ispod prozora, znaci samo u haps sve

sale

10.09.2019. 09:51

Deca nisu problem i ona su uvek dobrodosla nego su problem debili koji po celu noc orgijaju piju drogiraju se pustaju glasnu muziku i divljaju po igralistu a policija nema nameru da intervenise , kod nas u Zemunu je isti slucaj na novom dcijem igralistu divljanje traje do zore a onda dolaze djukelari i od zore pocinje lavez i dozivanje djukela kad dodju deca onda pocinje miran deo dana.