БЕОГРАД ће ускоро красити још пет нових фонтана. ЈКП "Београдски водовод и канализација" расписало је јавну набавку за израду пројектне документације за будуће водоскоке. Нове водене атракције биће постављене на кружном току код зграде Општине Нови Београд, скверу на углу Рузвелтове, Далматинске и Кнеза Данила, платоу на Црвеном крсту, простору између Палмотићеве и Џорџа Вашингтона, те на делу где се укрштају Делиградска и Тиршова улица.

Онај ко достави најповољнију понуду, имаће задатак да направи идејни пројекат, пројкат архитектуре, конструкције, инсталација... Рок за подношење неопходних докумената је 2. октобар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Један клик до пријаве боравка

Посебно је занимљиво то што је овим конкурсом обухваћена изградња будуће фонтане на углу врачарских улица Милешевске и Цара Николаја која ће понети име славних глумаца - Драгана Николића и Милене Дравић. На том скверу, осим скулптуре "Образ уз образ", која ће представљати овај уметнички пар, биће направљен и водоскок који ће додатно улепшати овај део Црвеног крста и неговати успомену на Драгана и Милену.

Атрактивна фонтана требало би да буде изграђена и на кружном току код Аде Циганлије.