Весић: Данас први корак у регулисању вожње тротинета

Танјуг

22. 08. 2019. у 15:55

Весић: Данас први корак у регулисању вожње тротинета

Илустрација
Фото: П. Митић

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да ће од државе захтевати да се хитно регулише употреба електричних тротинета како би сви били сигурни
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да ће од државе захтевати да се хитно регулише употреба електричних тротинета како би сви били сигурни.

"Баш смо данас донели одлуку, Град Београд ће упутити предлог којим ће тражити да се законски регулише коришћење тротинета с обзиром да имамо велики број притужби грађана", наводи Весић за "Ало".

Заменик градоначелника каже да је свестан те проблематике и притужби грађана и да ће се проблематика регулисати у најкраћем року.

"Имамо парадоксалну ситуацију - за бицикл треба кацига, за мотор и кацига и дозвола, а за тротинет ништа", каже Весић и подсећа да тротинет нема ни звонце.

Прочитајте још - ОСВОЈИЛИ БЕОГРАД: Тротинети су нови хит лета


Притом, крећете се брзином којом малтене без проблема можете да убијете човека, рекао је Весић који као горући проблем види управо то што за тротинете још не постоји адекватна регулатива.

"Опасни су и за возаче и за пешаке. Не кажем да их треба укинути, они постоје свуда у свету, али њихово кретање мора законски да се регулише. Сматрам да је то изузетно важно јер ово је заиста постало сулудо. Идете тротоаром и страхујете да це вас неко ударити", каже Весић за "Ало".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Alo

23.08.2019. 00:15

Samo ime mu kaže Trotinet vozi se po trotoaru, o čemu pričamo da nećemo da polažemo za to

Ana

23.08.2019. 10:38

Blago ovima koji idu trotoarom.. na Vozdovcu toga vise nema, trotoari su postali parking za automobile, a pesaci (ulljucujuci decu u mame sa bebama) primorani da hodaju kolovozom pored automobila i autobusa koji prolecu pored njih. Kad ce se resiti vec zakonski regulisan problem bahatog parkiranja po trotoarima? Sta ova vlast radi da vrati trotoare pesacima? Bezbedno kretanje pesaka nije luksuz u kome treba da uaziva nekolicina Beogradjana, vec svi pesaci.

Nenad

23.08.2019. 20:02

Za bicikl nije obavezna kaciga. Nije ni zvonce. Zakonski je obavezno svetlo po mraku i da je vozac trezan. Treba regulisati voznju trotineta zakonom, ali bi Vesic trebao prvo sa prouci postojece zakone pa onda da deli lekcije.

goran

24.08.2019. 09:54

Zabraniti i biciklistima da voze i jure po trotoarima,neka i oni voze po kolovozima kao u svetu.