Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже да смо дан након отварања ауто-пута "Милош Велики" у прилици да видимо значај овакве инвестиције.

"Значај се пре свега огледа у повезивању Београда са Западном Србијом на један ефикасинији и безбеднији начин. Посебно је важно што ће део овог ауто-пута бити деоница од Обреновца до Сурчина чија је изградња при крају", рекао је Радојичић.

Сви треба да искористе предности новог ауто-пута, каже градоначелник, а посебно наглашава значај јуче потписаног уговора за деоницу Нови Београд - Сурчин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - СРБИЈА ДОБИЛА НОВИ АУТО-ПУТ "Милош Велики" понос свих нас!

"Та деоница ће имати велики значај за Град, имаћемо знатно бржи проток саобраћаја што ће битно утицати на бољу организованост саобраћаја у главном граду. Деоница Нови Београд - Сурчин ће се уклопити у опште унапређење саобраћаја у Граду Београду, што је један од приоритета ове градске власти", казао је Радојичић.

Овакве инвестиције пре свега доприносе даљем привредном развоју две београдске општине са великим потенцијалом, Сурчина и Обреновца, навео је Радојичић и подсетио да су у последње две године те две општине имале добре резултате у привлачењу инвеститора, смањењу незапослености, повећању квалитета живота грађана.

"Њихов потенцијал биће на прави начин искоришћен по завршетку ауто-пута од Новог Београда до Обреновца. Чињеница да ће Сурчин, са завршетком Коридора 10 и 11 имати чак три ауто-пута, отвара могућност за све већу заинтересованост страних инвеститора и све већи проток људи и робе кроз ове општине", рекао је градоначелник.