Радионицама до одличних оцена

С. Б. Милошевић

18. 08. 2019. у 18:10

Радионицама до одличних оцена

Фото Центар "Око"

Центар "Око" помаже деци да се прилагоде школском систему. Систем подршке значајан и родитељима малишана

КАКО би се прилагодили школском систему и на време завршавали своје задатке, деци из осетљивих група помажу волонтери Центра за заштиту људских и мањинских права и вредности "Око" из Младеновца.

Овај центар, у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту града Београда, већ другу годину реализује пројекат "Континуирана подршка интеграцији ромске деце у предшколски и школски систем".

Идеја је да се малишанима обезбеди подршка за припрему, интеграцију и укључивање у образовни систем, како би се смањили ризици од напуштања школовања и испадања из система образовања.

- Пројекат предвиђа спровођење васпитно едукативних радионица у оквиру којих се деци основношколског узраста пружа подршка у обнављању и савладавању градива, као и изради домаћих задатака - појашњава Иван Соскић, координатор пројекта. - Са децом раног узраста радимо на адаптацији и укључивању у систем предшколског образовања.

Прочитајте још: У Младеновац БГ возом од септембра

Овај вид подршке није значајан само за децу, која на овај начин стичу радне навике, уче и редовно похађају наставу, већ и за њихове родитеље. Многи од њих немају завршену основну школу и не могу да помогну својој деци, чак и ако желе, да се изборе са градивом. Зато родитељи истичу да кроз пројекат добијају велику подршку и помоћ у правилном усмеравању својих школараца.

РАДНО И НА РАСПУСТУ

ТОКОМ трајања летњег распуста, сарадници раде на припреми деце предшколског узраста на услове рада који их очекују у обданишту. Са школарцима пак обнављају градиво из претходне школске године, а већ од 1. септембра радиће на савладавању текућег градива и изради домаћих задатака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације