УМЕСТО да оставе возило на три сата, суграђани могу да попију пиће и одморе ноге у башти кафића у Ресавској 70 на Савском венцу. Столови и столице овог угоститељског објекта налазе се на зонираном паркингу, који је исцртан после реконструкције ове саобраћајнице.

Како су се уверили репортери "Новости", на издељеним и оивиченим местима за паркирање аутомобила, Београђани и гости престонице испијају кафу. На овај начин зелена зона окрњена је за око десетак места.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ. Сурчин: Чување аутомобила 400 динара по дану

- Кренуо сам да паркирам, а на том месту - столови - чуди се Милан Великић. - На крају сам оставио ауто мало ниже, а овде сам попио кафу.

Ова необична башта привукла је пажњу и инспекцији, али, како тврди менаџер овог локала, у процесу су добијања дозволе.

- Ова башта постоји одавно, а првобитно смо имали дозволу до краја године - објашавају у овом локалу.

- Међутим, када је завршена санација улице, укинули су нам дозволу, а обележили паркинг-места. Поднели смо захтев и надамо се позитивном исходу.

Према објашњењу "Паркинг сервиса", ово градско предузеће није обележавало нова паркинг-места, већ је у Ресавској на нови начин нумерислао већ постојећа.

- Паркинг-места су, поред боје која означава зону у којој се паркинг-место налази, означена и бројем на који се може послати СМС порука за плаћање једног сата паркирања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ. ХАОС У СТРАХИЊИЋА БАНА: Осумњичени признао да је крив за несрећу

ДОЗВОЛА

ИАКО је на седници Скупштине града усвојена одлука на основу које ће општине убудуће, на захтев власника угоститељских објеката о постављању башта, морати да одговоре у року од седам дана, угоститељ из Ресавске на одговор чека много дуже.