Граде сервис за локомотиве у Земуну

С. В.

24. 06. 2019. у 18:28

Граде сервис за локомотиве у Земуну

Започета техничко - путничка железничка станица у Земуну / Фото Танјуг

Половином јула почињу радови на изградњи Техничко-путничке железничке станице у Земуну. Инвестиција вредна 50,9 милиона евра, рок за завршетак је 27 месеци

ПОСЛЕ 40 година, биће настављена градња Техничко-путничке станице Земун, која је важан део београдског железничког чвора. Радови би требало да почну између 15. и 25. јула.

Ово је најавио директор "Србијавоза" Југослав Јовић, истичући да је техничко-путничка станица Земун намењена одржавању путничких возова, као и да је њен мањи део изграђен још крајем седамдесетих година, пуштен у употребу почетком осамдесетих година и од тада ништа није урађено.

Према његовим речима, после реализованог тендера, почетком јуна потписан је уговор за извођење радова са конзорцијумом фирми "Енергопројект нискоградња - Енергопројект опрема" и Colas Rail S.A.S. из Француске, вредан 50,9 милиона евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Рођено 4.000 мање него што је умрло

- Очекујемо да радови почну између 15. и 25. јула - рекао је Јовић. - Стари објекат биће реконструисан, а изградиће се и потпуно нови, модеран део на укупно 35 хектара површине, на земљишту између станица Земун и Земун Поље, који ће донети савремено управљање и одржавање возова, као и велике уштеде у времену и новцу.

Реч је о зајму Европске банке за обнову и развој, а рок за завршетак радова је 27 месеци. Иначе, у земунској техничко-путничкој станици одржаваће се путничка кола, локомотиве и електромоторне гарнитуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације