До аеродрома на једној нози

С. Б. М.

субота, 01. 06. 2019. у 19:33

До аеродрома на једној нози

Нови аутобус на линији 72 / Фото Н. Фифић

На линији 72, од Зеленог венца до ваздушне луке у Сурчину, укинути су зглобни аутобуси. Старе заменили новим соло возилима на основу извештаја после бројања путника

УМЕСТО зглобних аутобуса, од почетка седмице на линији 72 саобраћају соло возила, која не могу да приме све заинтересоване путнике.

Житељи Бежанијске косе, Ледина и Сурчина свакодневно користе аутобусе на линији 72. Она спаја ове делове града са центром, па је увек пуна ђака и заспослених. Њу користе и путници који иду до ваздушне луке, а који не желе да плаћају 300 динара да би се линијом А1 превезли до аеродрома. И док су у зглобне аутобусе успевали да се сместе и туристи са коферима и торбама, и становници са обода престонице, сада то није могуће.

- Ујутру и по подне у возилима су огромне гужве - прича Драгана Т. - У те мале аутобусе сада сви не можемо ни да уђемо. А онај ко у томе успе, прескаче торбе и кофере како би се негде углавио. Пошто саобраћају у интервалу од 27 до 40 минута, не могу да чекам други у нади да ће доћи полупразан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Пријаве за фирме које папирима не "покрију" накнаде за превоз

У Секретаријату за јавни превоз кажу да су стара зглобна возила на линији 72 замењена новим соло аутбусима у намери да се повећа квалитет превозне услуге, односно да се повећа поузданост и тачност одвијања полазака на линији.

- При овој замени коришћени су подаци са масовног бројања путника, које су на захтев Града организовали стручњаци са Саобраћајног факултета. Конкретно, последње бројање показало је да је максимални број путника који је истовремено био у возилу на овој линији 88, док је просечан био 52 путника. То указује да понуђени капацитет ангажованих соло возила задовољава захтеве корисника - наводе из Секретаријата за "Новости".

ВИШЕ ВОЗИЛА ПО ПОТРЕБИ

ИЗ Секретаријата за јавни превоз напомињу и да су у новим возилима уграђени уређаји за бројање путника. Тако да ће, уколико подаци буду показали да је то потребно, понуђени капацитети возила на линији 72 бити кориговани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)