Весић: Трамвајем преко моста на Ади од 5. јула

Танјуг

26. 05. 2019. у 18:01

Трамвајски саобраћај преко моста на Ади, који ће повезати Баново брдо и Раковицу са Новим Београдом, биће успостављен 5. јула

Весић: Трамвајем преко моста на Ади од 5. јула

Фото Беоинфо

Трамвајски саобраћај преко моста на Ади, који ће повезати Баново брдо и Раковицу са Новим Београдом, биће успостављен 5. јула, најавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је, одговарајући на питање новинара, рекао да је јутрос посетио радове на мосту на Ади и да је тамо било око 100 радника и да се посао ради по плану.

"Завршавамо постављање шина, читав посао би требало да буде завршен 5. јуна, повезујемо једну и другу обалу Саве, што значи да ћемо имати трамвајску везу између Бановог брда и Раковице, с једне стране, и Новог Београда, с друге стране", казе Весић.

Објаснио је да ће први трамвај преко моста на Ади пробно кренути 5. јуна, а да ће, према нашим законима, месец дана трајати тестирање јер морају да се синхронизују све скретнице.

"Раде се два стајалишта са обе стране моста, 5. јула имаћемо успостављену трамвајску везу и неке нове линије, неке линије које ће бити мало другачје", каже Весић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Traže čuvare Mosta na Adi

Додао је да ће тако грађани који живе на Бановом брду и Раковици имати директну везу према Новом Београду као и грађани Новог Београда и према Бановом брду и Раковоци, а и према старој железничкој станици.

"То је велика ствар за Београд, то је веома важно јер смо на тај начин, осим оног старог трамвајског моста, коначно још преко једног моста успоставили трамвајску везу између новог и старог дела града", рекао је Весић, који је данас био домаћин деци из дијаспоре која су у посети Србији у оквиру Манифестације "Свесрпски дечји сабор".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Драган

27.05.2019. 10:22

Само луд човек може да се вози трамвајем са моста или из центра града према Раковици и кроз Раковицу јер до тамо трамвајске шине су распад. То сам приметио пре 25 година. Од тада ништа није инвестирано у ову саобраћајницу и могу само да замислим како та иста пруга изгледа данас.

Stari Beograđanin

27.05.2019. 12:50

Bravo! Samo da si naveo- 5. jula koje godine će krenuti tramvaj?

bebac

27.05.2019. 15:19

Mislim da je bilo pametno da se tramvajske šine produže sve pravo pa pored Bežanijskog groblja do kvantaške pijace,gde ima prostora za okretnicu,ovako na pla Bulevara Milutina Milankovića su presečene.