РОШТИЉНИЦА "Библиотека", која је нелегално сазидана на парцели у Сокобањској улици на Савском венцу, више неће сметати изградњи нове зграде Института за кардиоваскуларне болести - "Дедиње 2", која је требало да почне у априлу. Градска грађевинска инспекција Града Београда јуче је почела рушење дивљег објекта, који је имао привремену дозволу и кочио је изградњу медицинског комплекса.

Како је јуче објавио заменик градоначелника Београда Горан Весић, коначно је одзвонило бесправном угоститељском локалу, на који нико деценијама није обраћао пажњу.

- Грађевинска инспекција Града Београда почела је рушење дивљег објекта у Сокобањској улици у дворишту Института за кардиоваскуларне болести како бисмо омогућили да почне градња "Дедиња 2", нове болнице за чију изградњу смо издали грађевинску дозволу - написао је Весић на свом фејсбук-налогу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Изборили се за више контејнера

Како су "Новости" раније писале, локал "Библиотека" имао је привремену грађевинску дозволу. Али, власници су у међувремену дограђивали објекат, који је достигао већу површину од оне за коју је имао привремену дозволу.


РОК 30 ДАНА

ГРАД Београд је пре неколико дана закључио уговор са фирмом "Нортис инжењеринг", која је задужена да у року од 30 дана сруши угоститељски објекат. Уговорна вредност рушења процењена је на 4.472.844 динара са ПДВ, што је око 370.000 евра.