Изборили се за више контејнера

С. ВИДАЧКОВИЋ

15. 05. 2019. у 17:02

Изборили се за више контејнера
Житељи Јурија Гагарина упорни у решавању нереда у близини зграда. Према обећању надлежних, екипе "Чистоће" ће чешће односити смеће. Отпад ту остваљају и радници супермаркета

КОНТЕЈНЕРИ претрпани смећем, кутије и остаци хране разбацани око металних ђубријера, смрад. Са овим призором свакодневно се сусрећу Новобеограђани који живе у зградама у Улици Јурија Гагарина 152 и 154. Осим што располажу са мало контејнера, у које свакодневно одлажу остатке, суграђани нам причају да се у близини налази и један супермаркет који користи исте ђубријере.

Комунални радници једном дневно однесу смеће и испразне контејнере, али то није довољно. Кесе са отпадом се свакодневно "преливају", падају на асфалт, а после то смеће разносе пси и мачке. Ружан мирис шири се и када радници из супермаркета ту баце труло воће и поврће, те готова јела која нису продали тог дана, објашњавају станари из Јурија Гагарина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Већа подршка после отварања канцеларије у ЕУ

- Контејнери су стално пуни. Насељем се шири несносан смрад, а на пет метара од контејнера је вртић и деца сваког јутра пролазе поред ђубрета које је разбацано, јер у контејнере не може да стане - каже С. Р., један од станара зграде. - Такође, контејнерима овде није ни место, и треба да буду премештени ближе улици. Обавештавао сам надлежне неколико пута. Јуче су затворили подземне контејнере, али то није довољно како би нам решило проблем.

Огорчени Новобеограђани писали су градским службама, а из ЈКП "Градска чистоћа" им је речено да је надлежно руководство било на терену и констатовало да постоји потреба за већим бројем контејнера за одлагање отпада. Крајем априла, комунална служба додала је још два контејнера, те обавестила станаре да ће их, по потреби, редовније празнити.

НОВЕ ЂУБРИЈЕРЕ

ИЗ ЈКП "Градска чистоћа", суграђанима су обећали да планирају набавку нових металних ђубријера, а да ће старе, по потреби, редовније празнити.

- У наредном периоду планирана је набавка нових металних контејнера запремине 1,1 метар кубни - одговорили су станарима из ЈКП "Градска чистоћа".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

realist

16.05.2019. 07:04

Po svim pravilima Super market ne smije da koristi te kontenjere jer oni moraju imati svoje u krugu marketa.