Граде нови сквер на Врачару

М. С.

27. 04. 2019. у 10:34

Граде нови сквер на Врачару
Дирекција за грађевионско земљиште уређује површину на углу Небојшине и Браничевске улице. Поплочавају стазе, постављају фонтану и сређују мобилијар

БЕОГРАД ће добити још један уређени мини-трг на Врачару. Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу расписала је тендер за уређење сквера на углу Небојшине и Браничевске улице.

Како се наводи у техничкој документацији, пројекат подразумева спољно уређење са озелењавањем, а идејним решењем планирана је и фонтана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сензори за "зелено" у возилима

- Уређење сквера, односно венца, треба да буде репрезентативно, да се поплочају стазе и плато, као и да се уреде цветне површине и травњаци. Треба уклонити постојеће дотрајале справе за игру деце и клупе и заменити их новим. У плану је пројектовање фонтане, чесме или вртно-архитектонских елемената који оплемењују простор са парковским мобилијаром - стоји у документацији.

С обзиром на то да се на наведеној локацији налази примерак старог дивљег кестена, пројектом је предвиђено да се он сачува и заштити.

- Налази се и шест стабала маклуре уз ограду јужног дела комплекса, на углу Небојшине и Браничевске улице, за које кроз пројектну документацију треба предвидети замену због тешких плодова које ова врста формира. Планирано је задржавање већег дела површине сквера уз очување и унапређење амбијенталних вредности и заштиту постојећег квалитетног дрвећа - наводи се у пројекту.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Srdjan

27.04.2019. 11:43

Koji to projekat ozelenjavanja podrazumeva secenje drveca? Tamo je vec sve zeleno sto je i vazno zbog blizine autokomande. Trebalo bi samo da zamene sta je dotrajalo, nema potrebe za fontanama i lavovima

Laks

27.04.2019. 12:25

Zadržavanje većeg dela skvera? A, jedan manji deo da se da nekome da ozida jednu lepu zgradicu sa lokalima u prizemlju - čisto pošto se ne zadržava ceo dosadašnji skver

Unuce,krug dvojke

27.04.2019. 14:38

Pročitajte kolumnu "Djubrište"kojom autor izvrsno konstatuje unistavanje svega sto je bilo lepo i u Srbiji a naročito ovog naseg Beograda.

Mister Berns

28.04.2019. 13:34

Može li neki skver na Vidikovcu, Banjici, Belom Potoku, ima li neki tender za neki drugi kraj osim Vračara ?