Дорћол: После пада багера, санирана штета

Ш.М. - Л.Ђ.Т.

20. 03. 2019. у 11:09

После пада багера на кућу у Улици Венизелосовој улици на Дорћолу, власник "Президента" санирао штету. Инвеститор има дозволу за једну, али не и другу вишеспратницу у суседству

Дорћол: После пада багера, санирана штета

Власник куће Алекса Пејић са мајстором / Фото З. Јовановић

ДАН после драме у којој је багер пао и срушио део породичне куће Алексе Пејића у Венизелосовој улици на Дорћолу, радници ангажовани на изградњи суседног објекта, чија је машина изазвала инцидент, санирали су начињену штету. Умало је избегнута већа трагедија, пошто су у тренутку инцидента два неимара пролазила поред зида на који је пао багер за побијање шипова.

До инцидента је дошло у понедељак, око 17.00, када је машина почела да клизи кроз блато, после чега се накривила, пробила заштитну ограду и ударила у зид приватног објекта.

Како, за "Новости", прича Алекса Пејић, два сата после инцидента, дошла је Грађевинска инспекција и утврдила да инвеститор има све потребне папире за градњу објекта. Такође су дошли власник и директор фирме, и обећали да ће штета бити санирана.

Репортери нашег листа у породичном дому Пејића, затекли су радника који је монтирао нови прозор, а урађена је и изолација. Остало је да се завши бетонска стаза која води до куће, јер је, такође, претрпела велика оштећења извођењем грађевинских радова.

Још у јесен 2018. године, неимари су запосели земљиште у Венизелосовој улици, да би пре 15 дана били започети радови на побијању шипова и копању подземних етажа. План је да се до априла следеће године на овој локацији сагради стамбени објекат са пет спратова од 3.463 квадрата.

Пејићева кућа тако се нашла између два објекта истог инвеститора "Президента". За један има дозволу, док се на хотелу нелегално зидају три спрата.

Како су "Новости" већ писале, инвеститор је имао грађевинску дозволу за три подземна спрата, приземље, пет спратова и поткровље, коју није испоштовао. На овом објекту се тренутно неометано изводе радови на малтерисању спољашњег дела.

Грађевинска машина пала је на кућу у понедељак / Фото К. Михајловић

Како незванично сазнају "Новости", уместо подземних гаража, у хотелу "Президент" биће изграђени базени и спа-центар. Због тога остаје питање где ће се паркирати будући гости, јер у околини нема слободних паркинг-места.

ТУЖИЛАШТВО О ХОТЕЛУ

КАКО, за "Новости", кажу из Првог основног тужилаштва, поводом нелегалне градње три етаже на хотелу "Президент", они су завршили свој део посла о овом предмету и послали такозвану ургенцију Грађевинској инспекцији. Први допис је послат у јануару, касније су им се, кажу, обратили још једном, али до данас нису добили одговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bager

20.03.2019. 15:39

Nema dozvolu ,,rusi sve sto je mimo dozvole ,ako nije ispostovao podzemne garaze nema ni dozvole za koriscenje a najmanje za hotel,,poceli ste sa uvodjenjem reda i discipline ,nastavite ,nema stajanja i nema gledanja kroz prste