НЕЛЕГАЛНИ објекат у Кордунашкој улици број 4 готово је завршен, упркос кривичној пријави коју је Општина Земун поднела против инвеститора још у фебруару 2017. године Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

Инвеститор "Синегрија градња и некретнине" д.о.о. из Земуна добио је грађевинску дозволу у мају 2016. године за изградњу подрума, приземља, првог спрата и поткровља са 13 станова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Земун: Заклонили сунце, поткопали темеље

Према информацијама из Општине Земун, грађевински инспектор је спровео управни поступак након што је констатовао да су инвеститори одступили од планираног пројекта и донео решење о обустави радова, а после истека утврђеног рока, и решење о уклањању свих изведених радова.

Међутим, решења су остала "мртво слово на папиру", инвеститор је наставио градњу. Зграда је још пре две године премашила дозвољену висину и има четири спрата, а сада је готово завршена. Објекат има предњу фасаду, прозоре, чак и струју и воду.

Општина Земун је подсетила да нелегални објекат више није у њиховој надлежности, јер је превазишао величину од 300 метара квадратних, па је сада одговоран град. Градска управа засад нема одговоре на наша питања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дозволе за "дивље" неимаре тек 2020.

ГРАДИЛИШТЕ

КАКО "Новости" незванично сазнају, у ноћи између понедељка и уторка ове недеље непознати починиоци ушли су на градилиште, односно у готово завршену зграду, и наводно поломили неке прозоре, нову керамику и водоводне цеви, па је дошло до поплаве.

У МУП је речено да са ове адресе није било пријаве инцидента.