ИАКО је почетком месеца становницима Лештана дато обећање да ће рушење постојеће школе "Никола Тесла" у њиховом месту почети најкасније за три недеље, а затим уследити и изградња новог објекта, до јучерашњег дана се ништа није променило. Мештани овог грочанског насеља кивни су на надлежне. Најављују и да ће, ако се до краја недеље ништа не промени, поново блокирати део Смедеревског пута, у знак протеста.

- На састанку који је одржан у месној заједници, а којем је присуствовао и заменик градоначелника Горан Весић обећано нам је да радови на рушењу почињу најкасније за три недеље, међутим и даље смо на почетној позицији. Од тог дана ниједан радник, а камоли багер није се појавио у школском дворишту - објашњава Стеван Д. из Лештана. - Очајни смо јер се и даље ништа не решава. Обећано нам је да ћемо бити упућени у сва нова дешавања. Речено нам је да оформимо групу која ће једном недељно одлазити на састанак са надлежнима, што смо ми и учинили. Међутим, кад позовемо да питамо има ли шта ново, останемо без одговора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИСПРАВНОСТ ЈАВНИХ ЧЕСМИ: Жеђ гаси само Света Петка

Како су "Новости" раније већ писале о овом случају, почетак радова кочило је добијање локацијских услова, као и грађевинске дозволе, што је један од главних услова за почетак градње. Међутим, где је тренутно запело, још није познато. Приликом разговора са грађанима Лештана, почетком месеца, заменик градоначелника је напоменуо да ће град Београд и Канцеларија за јавна улагања Републике Србије уложити скоро четири милиона евра у изградњу школе која ће имати места за 720 ученика, уместо досадашњих 220. Том приликом је речено и да ће сви малишани који похађају ову школу од 1. септембра наставу похађати у ОШ "Милоје Васић" у Калуђерици. Превоз основаца до суседног насеља организоваће град Београд и општина Гроцка.


У ПОЛИЦИЈИ ЗБОГ РЕМЕЋЕЊА МИРА

СТАНОВНИЦИ Лештана су у знак незадовољства што обећани радови нису почели по завршетку школске године, како је планирано, обустављали саобраћај на Смедеревском путу недељу дана на по 20 минута дневно. Међутим, пошто нису добили од полиције званичну дозволу за организацију овог догађаја, неки од учесника су завршили у полицијској станици на саслушању због ремећења

јавног реда и мира.