Камион снима рупе на путу

С. Б. М.

19. 03. 2018. у 15:38

Престоничким улицама "крстари" специјално возило за проверу квалитета коловоза, ускоро списак приоритета за санацију. Само у току протекле недеље поправљено чак 2.500 рупа на асфалту

Камион снима рупе на путу

Зима оставила за собом кратере на улицама

УЛИЦЕ широм града тренутно се снимају специјалним камионом, који утврђује стање и дебљину асфалта, али и стање инфраструктуре која се налази испод коловоза! Када се овај "пројекат" заврши, знаће се тачно које од 1.800 улица којима саобраћа јавни градски превоз под хитно морају да се реконструишу.

- У наредном периоду чека нас велики посао обнове градских улица - казао је градски менаџер Горан Весић. - У Београду постоји око 1.800 километара улица којима саобраћа градски превоз, а грађани ће ускоро имати прилику да чују резултате анализе коју управо радимо. У питању је снимање улица специјалним камионом, који утврђује стање и дебљину асфалта. То ће нам дати одговор на питање које улице је потребно обновити прве - нагласио је градски менаџер.

Иако блага, и ова зима оставља за собом рупе на улицама, пре свега на оним које су зреле за обнову. Само прошле недеље, екипе ЈКП "Београд пута" поправиле су око 2.500 оштећења на коловозу. Весић је подсетио и да ово предузеће одржава улице у десет београдских општина. Како радници са тешким машинама не би ишли до Сопота или Лазаревца, за седам приградских општина расписан је посебан тендер. Сада компаније из тих делова града добијају посао, што знатно убрзава процес поправке рупа.


ПРИЈАВИТЕ ГДЕ ПОСТОЈИ ПРОБЛЕМ!

ИЗ града апелују на грађане да преко "Беокома" или сајта града Београда пријаве сва места на којима се налазе кратери.

Тако ће рупе на коловозима брзо и ефикасно бити закрпљене.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

vozac

21.03.2018. 11:22

hahahahaa...projekat kamion...Verovatno je Mercedes?Posto nasi komunalci i smece voze Meckama....Lopate u sake i popunjavajte to bre ,kakvo snimanje i projekti...Posle ce njh 76.kancelarisjkih pacova da to obradjuju. U Zemunskoj ulici n aNovom Beogradu kao po sinama( pragovima) da vozis.