НБГ: Грађани траже санацију стазе

Ј. ДИНЧИЋ

05. 03. 2018. у 23:59

НБГ: Грађани траже санацију стазе

"Зеленило" се спрема за радове

Житељи дворишта око броја 5 у Улици Париске комуне, недалеко од општине, указују на аљкавости у својој околини. Запело на стази од десетак метара која је руинирана приликом сече стабла

ВИШЕ од годину дана прилаз највећем игралишту у Новом Београду, које се налази у Париске комуне 5, на само сто метара од општине, руиниран је. Становници овог дела града принуђени су да круже око целог блока како би избегли блато и стигли до својих домова. Стаза им је била једини пут који је спајао улаз са игралиштем за децу, вртићем и школом, а није обнављана од 1964. године, када је изграђена.

- Пешачку стазу су радници "Зеленила" порушили приликом сече стабла почетком прошле године и од тада када је лоше време са децом газимо по блату на путу до школе и вртића - објашњавају житељи Париске комуне. - Стаза је била направљена од ломљене коцке у дужини од само десет метара, који су нама значили.

Иако Новобеограђани истичу да су за уништавање стазе криви радници ЈКП "Зеленило Београд" који су приликом откопавања корена дрвета, камене плоче разбацали на све стране, из овог предузећа негирају оптужбе.

- Стаза није обнављана од када је направљена и услед дугог временског коришћења дошло је до њеног трошења - објашњавају из "Зеленила". - Тренутно је у току израда техничке документације за санацију стазе која ће бити обновљена.


ТОБОГАН БЕЗ КРОВА

ПОЧЕТКОМ лета кровна конструкција која је прекривала тобоган који се налазио у централном делу парка је склоњена и остале су само отворене цеви. Суграђани су упутили апел Општини Нови Београд како би се поставили чепови на цеви да не би кородирале, али као одговор су добили информацију да то није у њиховој надлежности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Вишња

06.03.2018. 17:35

И грађани Вишњице траже да се бар покрпе рупе по улицама да невозимо велеслалом, да се изгради окретница 32, да се уради кишна канализација, да се обнове школе и изгради вртић, да се среде депоније и неуређене површине, да се стане у крај нелегалној градњи...