U hotelima Jelak i Kopaonik u Lukovoskoj banji svi raspoloživi kapaciteti već su rasprodati za novogodišnje preznike.Prema rečima Žarka Đurića, direktora Lukovske banje više od sedamdeset odsto gostiju su Bugari dok će najluđu noć u ovoj banji dočekati i Makedonci ali i manji broj gostiju iz Srbije.


- Posećenost naše banje iz godine u godinu je sve veća zbog čega smo započeli izgradnju novog, trećeg hotela.Osim savremeno opremljenjnih soba i svih drugih ugodnosti počev od brojnih masaža u velnes centrima ali i otvorenih i zatvorneih bazena, presudno za dolazak naših gostiju su banjsko okruženje u netaknutoj prirodi na obroncima Kopaonika ali i ljubazno osoblje - ističe direktor Đurić , napominjući da lekovite vode Lukovske banje pomažu u lečenju reumatskih bolesti ali i oporavku posle operativih zahvata.


Inače, ova banja koja se nalazi na tridesetak kilometara od Kuršumlije na obroncima Kopaonika oiluje brojnim izborima termomineralnih voda koje prevashodno leče bolesti reumatizma odnosno kostiju ali su gostima na raspolaganju i brojni sadržaji za odmor i rekreaciju.


Pročitajte još: Prolom i Lukovska banja obaraju rekorde, tome doprinelo nekoliko faktora


- Zbog pristupačih cena , dobre usluge i ljubaznog osoblja svi aranžamani za Novu godinu su nam rapsrodati unapred-dodaje Stanislav Gaji šef recepcije i ističe da je svih 260 soba u oba hotela već zauzeto.Inače, novogodišnji aranžman sa trodnevnim pansionima u hotelima Jelak i Kopaonik iznose 260 evra a koji podrazumevaju dve svečane večere sa neograničenim pićem. Broj posetioca u ovoj banji prema rečima Gajića iz godine u godinu se povećava tako da su svi kapaciteti do kraja godine već zauzeti.