Dogodine još tri hotela u centru Beograda

S. J. M.

29. 10. 2013. u 08:35

Počela gradnja "Gradskog hotela" na Zelenom vencu, oko Nove godine u Savamali trebalo bi da se otvori "Džamp in hotel", a Andrićev venac dobiće "Nobela"

SAMO pre desetak godina pričalo se da Beograd kuburi sa manjkom hotelskog smeštaja, jer je broj turista koji pristižu u srpsku prestonicu iz godine u godinu sve veći. Ta konstatacija kao da je bila smernica mnogim poslovnim ljudima, pa su hoteli počeli da niču u svim delovima grada, a naredne godine u centru Beograda biće otvorena još tri nova.

Pre samo nekoliko dana počelo je pobijanje šipova za najnoviji hotel na Zelenom vencu. Nekoliko koraka niže od table gde staje autobus "75" i gde je uvek krcato putnicima ka Zemunu i Novom Beogradu, i na mestu gde je godinama stajala neugledna straćara podići će se "Gradski hotel". Prema projektu imaće nešto više od 2.000 kvadrata i 42 sobe. Kako objašnjava investitor Dragan Đorđević ideja je da to bude mali porodični hotel.

- Sada se ojačava i obezbeđuje plac, a onda će početi kopanje temelja - navodi Đorđević. - Grube građevinske radove trebalo bi da završimo za osam meseci, a onda sledi dalje uređenje. Kako se taj kraj bude razvijao i obnavljao, tako ćemo i mi polako i hotel izgraditi.

"Gradski hotel" će imati tri podzemne etaže, u kojima će biti garaža, prizemlje sa galerijom i pet spratova.

Negde oko Nove godine u Savamali, na uglu Zagrebačke i Karađorđeve ulice, trebalo bi da se otvori "Džamp in hotel". U toku je renoviranje i preobraćaj zgrade stare 90 godina u moderan hotel sa četiri zvezdice. U njemu će biti 49 soba i aprtmana sa svom savremenom tehničkom opremom, a posebna atrakcija biće apartman u dva nivoa sa pogledom na Savu.

Rekonstrukcija stare zgrade koštaće oko tri miliona evra, ali kada se otvori hotel vlasnici očekuju da će gostima pružati maksimalan komfor. Inače osnivač "Tripl džamp grupe" koja gradi hotel je bivši atletski reprezentativac u troskoku Milan Spasojević.


"NOBEL" NA ANDRIĆEVOM VENCU

JOŠ jedna stara zgrada, u kojoj je nekada bila Ambasada Japana, renovira se i pretvara u hotel. Ovaj put reč je o objektu pored zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu. Upravo zbog lokacije i asocijacije na jugoslovenskog nobelovca Ivi Andrića hotel će poneti ime "Nobel". Obnovljena je fasada, nadograđena su dva sprata i sada se uređuje unutrašnjost.

"FALKENŠTAJNER", "SORAVIJA"...

PROŠLE godine godine otvorena su dva nova hotela. "Garni hotel" u Brankovoj ulici počeo je da radi januara 2012. i on se nalazi na dva sprata, dok je ostali deo zgrade stambeni. Na Novom Beogradu radi i elitni "Falkenštajner", trenutno se renovira bivši "Interkontinental", koji je poneo ime "Kraun plaza", a na mestu Starog mlina, preko puta Sajma, novi hotel gradi i austrijska firma "Soravija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Џо

29.10.2013. 09:26

Da, tako ste pisali da ce u Vasinoj ulici na mestu onog rugla od zgrade bivseg "jugodrva" da se gradi hotel sa pet zvezdica?

MatijaBG LDP/DS

29.10.2013. 09:39

Hotel na Zelenjaku...o,majko bozija,da li se to najvece ruglo Beograda,Z.Venac menja ili ce turisti jos i da imaju hotel tik iznad prodavaca na kartonima,erotic shopovima i ostalom ruglu koje se tamo moze videti...neka,nema veze,neka on nikne,ali valjda se neko doseti da sredi i citavu Jug Bogdanovu!

Joca Gradjevinar

29.10.2013. 09:56

Velika je steta da se na ovakvim mestima u Beogradu grade hoteli-kasabe koji sigurno ne zadovoljavaju potrebe grada na Dunavu i Savi, koji se razvija. U Beogradu ne sme da se gradi ni jedan hotel manji od 20 (dvadeset) spratova i sa manje od 300 soba. Ovakve "kasabe" ce sigurno, veoma brzo biti porusene, jer nikome ne odgovaraju a najmanje odgovaraju gradu na uscu dveju velikih reka.

Sanja Pajevic

29.10.2013. 15:30

@Joca Gradjevinar - Ja sam dugo u hotelijerstvu i sve sto si rekao je potpuno tacno, ne znam zasto su ti ljudi toliko puta kliknuli na "ne preporucujem" ... Glupo je imati 500 malih hotelicica, koji nikada nece dostici lux smestaj. Mnogo je bolje imati 20 velikih kao Hajat i zavrsiti posao, da se tim gradjevinama svi dice... Tako je svuda u svetu. Naravno, treba da bude manjih "butik" hotela, po nasoj staroj beogradskoj arihtekturi....ali ne 500 takvih, vec samo toliko da bude dovoljno da se zadovolje svi ukusi.

BeogradBangkok

29.10.2013. 11:49

Niču hoteli na sve strane, treba zadovoljiti potrebe ino turista otkad smo se pročuli kao mesto jeftinog pića i "noćnog života".

Nislija

30.10.2013. 11:09

Tooooo,samo rokajte nove hotele,mostove,naselja po Beogradu ,a ostale gradove urnisite,iseljavajte... Prokleta zemlja Srbija!!!

Zapata

24.12.2013. 08:46

Pa nista se ne gradi vece. Sada je ostalo da pisu ko je napravio kucu sa 4 ili 5 soba. Sve je to uspeh Vucica .