Epidemiološka situacija u moravičkom okrugu: Još 20 pozitivnih na koronu

Novosti Online / V. Ilić

subota, 04. 07. 2020. u 13:54

Епидемиолошка ситуација у моравичком округу: Још 20 позитивних на корону

Foto: V. Ilić

Kod još 20 osoba u Moravičkom okrugu potvrđeno je prisustvo korona virusa, i to 15 iz Čačka, tri iz Gornjeg Milanovca, po jedne iz Lučana i Ivanjice
ČAČAK – KOD još 20 osoba u Moravičkom okrugu potvrđeno je prisustvo korona virusa, i to 15 iz Čačka, tri iz Gornjeg Milanovca, po jedne iz Lučana i Ivanjice. Tokom jučerašnjeg dana na kovid odeljenje primljeno je 11 pacijenata, a, po rečima direktora Opšte bolnice dr Miroslava Sretenovića, u tu zdravstvenu ustanovu primljeno je i jedno dete sa simptomima korona virusa. Ono je smešteno na dečije odeljenje, a poslat je uzorak i očekuju se rezultati.

– U ovom trenutku na nekoliko odeljenja koja su pretvorena u kovid hospitalizovano je 65 pacijenata, od kojih je jedan priključen na respirator. Jedan broj bolesnika ima težu kliničku sliku – rekao je dr Sretenović, naglasivši da je jedan pacijent prevezen u Klinički centar Kragujevac.

Budući odbornik GG “Čačak je naš“ Dragan Bisenić, koji je kao dugogodišnji zdravstveni radnik trenutno angažovan u borbi protiv korone u čačanskoj bolnici, apelovalo je na sugrađane da maksimalno ozbiljno shvate aktuelnu situaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije