OPŠTINA u Trsteniku je odlučila da se posebno zahvali volonterima ovdašnjeg Crvenog krsta, pa je njih 50 za to što su tokom vanrednog stanja brinuli o sugrađanima nagrađeno karticama koje im omogućavaju besplatno korišćenje svih lokalnih kulturnih i sportskih sadržaja.

- Iako su sve naše službe, te javna preduzeća i ustanove, u saradnji sa državnim institucijama, maksimalno kvalitetno odradile svoj deo posla tokom prvog udara epidemije, volonteri su sami odlučili da se besplatno stave na raspolaganje svima kojima je njihova pomoć potrebna, pa će ubuduće bez plaćanja ulaznica moći da uživaju u bazenima, treniraju u teretani, posmatraju filmske projekcije i koriste druge sadržaje, a ne smemo zaboraviti ni članstvo u Biblioteci - naglašava prvi čovek Trstenika Aleksandar Ćirić.

Jedan od onih koji su tokom vanrednog stanja radili neprekidno jeste i Igor Živančević, koji svedoči da je mnogim starim i usamljenim sugrađanima veliku radost pričinjavalo i to što su došli do njihovih vrata, nezavisno od toga da li su donosili pomoć ili naručene lekove.

- Niko od nas nije očekivao bilo kakvu nagradu, ali nam je drago da nas lokalna samouprava posle vanrednog stanja nije zaboravila. Ja, jednostavno, pratim svoje srce, a ono kaže da treba pomoći ljudima - zaključuje volonter Suzana Pejčinović.


BRAVO Ćirić uručuje nagrade


Foto OO Crvenog krsta