Gradsko veće Subotice donelo je odluku da se zakupci poslovnih prostora u svojini grada, kojima je naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije ili odlukama Vlade Republike Srbije zabranjeno obavljanje delatosti za vreme vanrednog stanja, oslobađaju od plaćanja zakupnine.

Podsetimo, Subotica je jedan od prvih gradova koji je zabranio rad ugostiteljskih objekata, kozmetičkih i frizerskih salona, kladionica, pijaca...

Zakup se neće plaćati za april, a zaključno s mesecom u kome se ukine vanredno stanje. Zakupci će tokom ovog perioda morati da plate samo režijske troškove.

-Tako će se ugovori o zakupu poslovnog prostora između Grada Subotice i zakupaca koji su oslobođeni plaćanja zakupnine ovom Odlukom, tretirati kao ugovori o davanju na korišćenje poslovnog prostora bez naknade, sve dok se ne ukine vanredno stanje – navodi se u obrazloženju odluke Gradskog veća.

Zakupci poslovnih prostora koji nisu oslobođeni plaćanja zakupnine ovom Odlukom, svoje obaveze po računima za zakup poslovnog prostora za period od 1. aprila do kraja meseca u kome se ukine vanredno stanje mogu izmiriti do 31. decembra tekuće godine.