RATNI veteran iz Novog Sada Miloš Pavlica bio je učesnik ratnih vojnih operacija 1998. i 1999. godine od Podujeva do Peći, kao i na Košarama, ali se docnije, u miru, ispostavilo da je trajno nesposoban za rad.

Zahvaljujući preduzimljivosti i solidarnosti gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i grupe Novosađana, odnedavno ovaj čovek ima razloga za radost: uređena je kuća u kojoj živi sa roditeljima, a dobio je i opremljen lokal koji može da koristi za posao ili za iznajmljivanje i tako ostvaruje prihode za život.

Pavlici je obezbeđena i mala kancelarija za udruženje koje je osnovao kao utočište za podršku ratnim veteranima, ophrvanim raznim problemima zbog ratnih trauma.
- Naš sugrađanin Miloš Pavlica prošao je veoma teške situacije koje su ostavile posledice na njegovo zdravlje. Drago mi je što postoje ljudi u gradu koji su iskazali solidarnost, makar i posle toliko vremena, i što smo zajednički uspeli da mu obezbedimo pristojnije uslove za život - rekao je Vučević koji je juče posetio heroja sa Košara.


PROČITAJTE JOŠ - Herojima sa Košara uručena pomoć u Novom Sadu

Pavlica je pripadao jedinici koja je imala najviše gubitaka u ratu na KiM, a kada se vratio kući sa ratišta, počeo je da radi, ali ništa nije bilo dobro. Krenuli su problemi, zdravstveni i egzistencijalni.


- Posle 20 godina gostovao sam u jednoj emisiji i ispričao svoju priču, i tako je gradonačelnik pre osam meseci saznao za mene. Pozvao me je, zagrlio me, i počeo da traži rešenje za mene - ispričao je Pavlica.

Miloš je dodao da je on borac i da se u politiku ne razume, ali da od sveg srca zahvaljuje građanima i gradonačelniku koji su mu pomogli da sredi prostor u roditeljskoj kući i učinili ga srećnim čovekom.


NE ZABORAVITI

VUČEVIĆ je naglasio da ne smemo zaboraviti ljude koji su branili sve nas, "koji su bili izloženi agresiji i iz vazduha i sa kopna i preživeli nešto što nikome ne želimo". On je zahvalio svim sponzorima koji su pomogli Pavlici.