U centru Valjeva, u Ulici vojvode Mišića 53, neko je provalio u prostorije ovdašnjih internet novina “kolubarske.rs”. U obe kancelarije, ispreturane su fioke radnih stolova, dokumentacija i predmeti su razbacani po podu, a nakon premetačine ništa nije odneto.


Policija je obavila uviđaj, a nezvanično saznajemo da će biti podneta krivična prijava protiv, za sada, nepoznatih počinilaca za pokušaj teške krađe. Internet novine “kolubarske.rs” poznate su po istraživačkim tekstovima o funkcionisanju vlasti u Valjevu, a glavna i odgovorna urednica Darija Ranković zbog toga je više puta bila na meti verbalnih napada.


- Ne ulazi se u medijsku kuću zbog pljačke, jer poznato je da u redakcijama nema novca, ili nakita – rekla je Darija Ranković.


Pročitajte još: Napadnuta ekipa Večernjih novosti na zadatku u Ratarima


U njima, međutim, ima vredne dokumentacije i novinarskoih tekstova.UNS: PRONAĆI PROVALNIKE


Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je obijanje redakcije valjevskog portala “kolubarske.rs” i zahteva da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko su počinioci i koji su razlozi provale. UNS podseća da je Darija Ranković prošle godine sa neregistrovanog, a sada ugašenog portala uz pornografsku foto-montažu bila izložena uvredama i optužbama da ruši gradsku vlast.