Malinari formiraju stranku

A. ROVČANIN

18. 09. 2018. u 08:26

Postignut dogovor udruženja uzgajivača iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca. Ulazak u politiku vide kao jedini način da se izbore za svoja prava

Малинари формирају странку

Sastanak četiri poljoprivredna udruženja Foto D. Kardarević

ČETIRI poljoprivredna udruženja iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca, donela su odluku da aktivno krenu sa političkim delovanjem i to na prvim narednim izborima. Ulazak u politiku vide kao "nužno zlo" i jedini način da se izbore za prava poljoprivrednih proizvođača i seljaka.

I ako su vrata resornog ministarstva poljoprivrede širom otvorena za sve proizvođače, iz udruženja Limska dolina, Vilamet, Mačva i poljoprivrednih proizvođača iz Užica, smatraju da rešenje za njihove nedaće, prvenstveno sa niskom otkupnom cenom maline, ali i drugih proizvoda, prevazilazi nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, da njihov glas i vapaj ne dopire do drugih državnih organa, te da sada nema ko da štiti njihove interese. Zbog toga spas vide ulaskom u republički i lokalni parlament.


- Sa ministrom Branislavom Nedimovićem imamo odličnu saradnju, međutim on sam ne može da reši naše nagomilane probleme. Nama nije primarni cilj da se bavimo politikom i da budemo politički angažovani, jer smo mi prevashodno poljoprivrednici koji žive od svog rada na imanjima - kaže Slađana Stanković, predsednica Skupštine Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Monika_Bg

18.09.2018. 09:28

Pa da, nema više para u malinama, ne može se ništa drugo saditi gde bi se novci mogli zgrnuti ali zato tu je politika i veliki broj ljutih malinara. Eto profita.

Апсурд

18.09.2018. 09:35

Супер биће 17356. странка по реду! Бела лађа! Малинари свих земаља уједините се! А да ли се ико икада у психоанализи позабавио "идиотизмом у Срба"???

Logično ili ne?!

18.09.2018. 11:20

Ako se malinari bave politikom, da li to znači da će iduće godine političari raditi u malinjacima?!

Nesa

18.09.2018. 14:17

Sada ce piloti da osnuju stranku, pa recimo zivinari, pa putari, nastavnici obavezno, ratari i stocari, pa obucari, .... .Ima li iko normalan u ovoj zemlji bre. Umesto da prave zadruge, svoje hladnjace, sami traze plasman svoje robe (ako su time nezadovoljni) podizu proizvodnju na visi nivo, osiguravaju proizvodnju i traze puteve nove zastite, resenje im je u politickom organizovanju. Pa sta ako vam se "partija ribolovaca" opoziciono suprostavi. Shvatili ste da ste puno vazni za ovu drzavu?

Petar M

18.09.2018. 14:55

Za malinarsku syranku, beraci nece glasati za vas, slabo ih placate I kada dobro zaradite. Trazite da neko napravi pogon za pteradu maline.