Pse iz Gornjeg Milanovca i Čačka kradu i prodaju van Srbije!

V. ILIĆ

10. 01. 2018. u 13:12

Псе из Горњег Милановца и Чачка краду и продају ван Србије!

Foto: Free images Pixabay

Lovci tvrde da se pojavila takozvana kerovska mafija koja životinje švercuje u Crnu Goru, BiH, Albaniju, pa čak i Italiju

ZBOG učestalih nestanaka dresiranih pasa na obroncima suvoborskih planina, čak i kada su oni na terenu, lovci iz Gornjeg Milanovca tvrde da se pojavila takozvana kerovska mafija, koja ove životinje švercuje u Crnu Goru, BiH, Albaniju, pa čak i Italiju.

Predsednik lovačkog društva "Fazan" iz Pranjana Boško Milovanović kaže da se i ranije dešavalo da gonič nestane, ali je uz pomoć ostalih kolega iz okruženja pas brzo bivao pronađen. U poslednje vreme, međutim, od kerova nema ni traga, ni glasa... S obzirom na to da jedan obučeni pas dostiže cenu i do hiljadu evra, mnogi lovci kao nagradu za pronalaženje nude i do 300 evra.

PROČITAJTE JOŠ - NASILjE NAD ŽIVOTINjAMA: Neko ubija mačke na zverski način

- Posle višednevnih bezuspešnih potraga, mnogi nude i novac, ali bez rezultata. Pretpostavljamo da se kradljivci organizuju tokom lovnog dana i vozilima sačekuju psa koji je gonio divljač, pa ga namame i kidnapuju. Priča se da u Mionici postoji organizovana grupa koja se samo time bavi... Trenutno neki momci iz Požege, koji su lovili na ovoj teritoriji, traže psa koji je otišao za divljim svinjama u pravcu Pranjana, dok su lovcu iz Družetića dva kera nestala na samo pet kilometara od kuće - prenosi Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Hercegov Grad

10.01.2018. 13:35

Nije samo tamo i u opstini Vrbas, dolazi čovek iz Nemačke i keroce ili mačke, domace, odnosi u Nežačku. Sigurno ne djane? Čudno da granicu prelazi tako lako?!

Zoran Kg

10.01.2018. 14:07

Najtrazeniji su balkanski gonici,jer ih je malo. cistokrvnih ,a najcesce idu u Grcku i Italiju.

Arsenije

10.01.2018. 14:13

Ako pas košta toliko, sigurno ne košta mnogo da se ubaci čip sa gps lokatorom ispod kože. I onda uvek znaš gde ti je pas.

Lovac”Zunja”iz Katrica

10.01.2018. 15:10

Ma to su samo price,prema mojim saznanjima iste te lovacke kerove vlasnici sami prodaju,pa posle sire pricu da su ukradeni?! Ja sam lovac 40 godina pa kako ne kradu moje kerove,a lovimo u istim lovistima?!