Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova saopštio je danas da je u Domu za decu i omladinu "Veternik", kod Novog Sada, u sredu izboden makazama jedan štićenik, čije je stanje sada stabilno.


Sekretarijat je informaciju o incidentu dobio od direktora doma, nakon čega su inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata izvršili vanredan inspekcijski nadzor u Domu "Veternik".Kako se navodi, utvrđeno je da je štićenik doma M.D. (27) povredio makazicama za papir B.Z. kojem je u tom incidentu naneta teška telesna povreda.


U saopštenju se kaže da su makazice bile deo didaktičkog materijala, koji je u ovom slučaju korišćen "prilikom izrade novogodišnjih ukrasa i čestitki".


Hitna pomoć je prevezla povređenog štićenika u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je zbrinut i nalazi se ; u stabilnom stanju.


Inspektori socijalne zaštite konstatovali su da su zaposleni Doma "Veternik" preduzeli sve aktivnosti predviđene procedurom o postupanju zaposlenih u incidentim situacijama.