Vranje dobija 39 kamera za video nadzor na ulicama

Beta

01. 06. 2016. u 23:33

U Vranju će u narednih nekoliko mesci biti postavljeno 39 video kamera, kako bi se povećala bezbednost građana

Врање добија 39 камера за видео надзор на улицама

Ilustracija

VRANJE - U Vranju će u narednih nekoliko mesci biti postavljeno 39 video kamera, kako bi se povećala bezbednost građana, izjavio je danas član Gradskog veća zadužen za privredu Perica Janković.

Video nadzor će obuhvatiti najpromentnije lokacije, najfrekventnije saobraćajanice kao i najvažnije ustanove, a kamere će biti postavljene na 31 lokaciji, rekao je Janković.

On je za agenciju Beta rekao da je lokalna samouprava za postavljanje video nadzora u gradu dobila saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova, Telekoma i Elektroprivrede Srbije.

"To je dobar projekat za grad u svakom smislu, a poboljšaće i bezbednost u saobraćaju i bezbednost građana. Imaćemo pet kamera koje će biti povezane s radarskim sistemom za merenje prekoračenje brzine, a biće i kamera na najprometnijim raskrsnicama", kazao je Janković.

On je rekao da će se vrednost radova znati tek nakon otvaranja tenderske dokumentacije.

"Do sada je pet firmi preuzelo tendersku dokumentaciju, pa očekujem da će zbog konkurencije ponude biti povoljne po Grad, koji će finansirati izvođenje projekta", kazao je Janković.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Боба

02.06.2016. 00:18

Под изговором 'безбедности' миц по миц уводи се тотални надзор свих. Па није Врање Лондон да на сваком ћошку има камеру а те паре су могле далеко паметније да се употребе за решавање много пречих социјалних и економских проблема.

Nelle

02.06.2016. 02:37

Postaviće fejk,lažne kamere a lovu strpati u džep.U Beogradu hiljade kamera a kada treba da se reši neki zločin kamere ne rade!