Досадашњи фудбалер Црвене звезде Милош Дегенек изјавио је данас да се тешког срца опрашта од тог клуба, уз велику захвалност свима.

- Искрен да будем, много, много ми је тешко саставити нешто, а да буде адекватна захвалница мојој породици и пријатељима који су били уз сваки мој корак од почетка до краја времена проведеног у Звезди, били и биће увек. Јако ми је тешко и са тешким срцем морам да се опростим од Звезде, да се поздравим са својом другом породицом, својим другарима, својом браћом у Звезди - написао је Дегенек на Инстаграму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗВЕЗДИ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Дегенек потписао за Ал Хилал

Дегенек је после шест месеци напустио Звезду и отишао у Ал Хилал из Саудијске Арабије.

Захвалио је свима у Црвеној звезди.

- Посебну захвалност дугујем свим својим срцем најбољим навијачима на свету, целом стадиону, целој армији цигана, навијачима Звезде широм света, а посебно северној трибини, Делијама. Без вас Лига шампиона не би била иста, без вас ниједно гостовање не би било лепо. Са вама је сваки тренутак био јединствен од заустављања аутобуса на ауто-путу до певања после пораза у Паризу и Наполију - навео је Дегенек.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вулић представљен на "Маракани": Крстичић и ја смо сличан профил играча

Истакао је да му је "веома криво" што напушта "овај свети клуб".

- Али, знам да сам дошао на мала врата и нико ништа није очекивао од једног момка који долази из Јапана. Знам само да сам своје срце оставио на терену, у сваком дуелу, у сваком додиру лопте и свакој акцији мојих саиграча. Знам да сам обећао Лигу шампиона када сам долазио и испунио своје обећање. И знам да сада одлазим без дупле круне и знам да ће ми то бити тешко, али исто тако знам да је ова генерацијиа урадила нешто што се чекало 26 година. Знам да је ова генерација урадила нешто што ће се препричавати деци и унуцима. Надам се да ће врата Звезде увек бити отворена за мене и да ћу доћи на лето и узети своју медаљу са прославе дупле круне са мојом Звездом - написао је још репрезентативац Аустралије.

Поруку је закључио речима: "Звездо хвала ти, највећа си на свету".