Punih sedam godina je prošlo od kada je fantastični vozač Formule 1 Mihael Šumaher doživeo nesreću na skijanju i punih sedam godina je prikovan za krevet, bez pokazivanja u javnosti.


- On je u najboljim mogućim rukama i dajemo sve od sebe kako bismo mu pomogli. Shvatite nas, poštujemonjegove želje da njegovo zdravlje ostane tajna. Sve što je ljudski moguće kako bismo mu pomogli, mi radimo. Tako osetljivu temu, kao što je zdravlje, držimo u privatnosti jer on to želi -rekla je Šumaherova supruga Korina koja je dosad javnosti otkrila jedino da je sedmostrukiprvak Formule 1 nepokretan.


Mihaelovim stopama u Formuli 1 krenuo je njegov sin Mik. Vozi za Ferarijevu filijalu u Formuli 2 i pohađa Ferarijevu akademiju. Mik je na stranici svog sponzora napisao pismo u kom se dotakao svoje rane ljubavi prema trkama.


- Vrlo rano sam shvatio da želim da budem vozač Formule 1 i njen šampion. Uskočio sam u go-kart kada sam imao tri godine, a saosam sam već vozio takmičenja. Kada sam imao 11, 12 godina, shvatio sam da time želim profesionalno da se bavim.