Petrić: Nisam znao da sam imao koronu

S.KRSTOVIĆ

nedelja, 07. 06. 2020. u 08:30

Петрић: Нисам знао да сам имао корону

Nemanja Petrić, kapiten "orlova" Foto N. Paraušić

Doktori su posle testiranja ustanovili da imam antitela. Od ponedeljka u Modeni, kaže Nemanja Petrić

NEMANjA Petrić je pregremeo dva paklena meseca u Milanu i tek kada je uradio test na antitela saznao je da je imao virus korona. Kapiten odbojkaša Srbije je posle toga spokojniji i sada se miran vraća u Italiju, gde ga već od ponedeljka čekaju pripreme sa novim klubom, Modenom.

- Kada je buknula epidemija nisu nas testirali, već smo svi bili u karantinu. Tek kada smo kasnije u Milanu uradili testove ustanovili su da imam antitela, što znači da sam imao virus korona. Kako sam dva dana krajem februara, početkom marta, osećao malaksalost, doktori veruju da sam tada zakačio kovid 19. Sigurno je da je u tom periodu mnogo ljudi imalo koronu, a da nisu znali. Sada je sve u redu, testovi su negativni - kaže Petrić.

Primač "orlova" dugo će da pamti dva paklena meseca u Milanu. Tek uoči povratka za Srbiju bilo je dozvoljeno da se izađe u šetnju na 300, 400 metara od stana. Ali, karantin ga nije mimoišao ni u Beogradu.

- Vratio sam se sa porodicom 7. maja. I pored negativnih testova morali smo u dvonedeljni karantin. Kada smo konačno otišli u rodno Prijepolja, da se nadišemo vazduha, dočekala nas je kiša - priča Petrić.

U međuvremenu je Milano zamenio za Modenu, čije je boje branio od 2014. do 2018. godine. Ipak, nije očekivao da će klupske pripreme početi već 7. juna.

- Poslednjih dana sam sređivao neophodnu papirologiju kako bih mogao nesmetano da stignem u Italiju. U klubu su odlučili da se pripremamo u junu, kako bismo dobili dve slobodne nedelje u julu. Veruju da će tada moći da se ide na odmor - objašnjava Petrić.

Trofejni odbojkaš ne krije sreću zbog povratka u Modenu:

- To je moja druga kuća. Vratio sam se na mesto uspeha posle tri godine. To je klub sa najvećom istorijom, ceo grad živi za odbojku i uvek se uzdignu iznad problema. Presrećan sam što sam ponovo sa njima.

Prvi put saigrač će mu biti sjajni bloker Dragan Stanković:

- Dok smo zajedno bili u reprezentaciji, uvek smo se pitali da li ćemo jednu sezonu da odigramo zajedno. I, hvala bogu, to nam se ostvarilo.

NAJLEPŠE SA "ORLOVIMA"

UZDANICA "orlova" ističe da je dobro što je selektor Slobodan Kovač okupio reprezentaciju u Beogradu.

- Mnogo znači kada vežbamo zajedno. Rad kod kuće je pomogao do određenog nivoa, ali nije isto kao kada si u dvorani. Radi se mnogo ozbiljnije, a sada može, pošto nema takmičenja, da se obrati pažnja na detalje, tehniku, da se uradi sve ono što nije moguće kada su utakmice - podvlači Petrić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije