Marinković najavljuje još bolju godinu: Radićemo više na segmentu međunarodne saradnje

N. Iljukić

četvrtak, 23. 01. 2020. u 18:44

Маринковић најављује још бољу годину: Радићемо више на сегменту међународне сарадње

Goran Marinković i Davor Štefanek Foto: SSS

Na Kubi se trenutno na pripremama nalaze naši rvači, a nema sumnje da ćemo i sa sportskim prijateljima iz mnogih drugih zemalja unaprediti sportsku i tehničku saradnju - kaže Marinković za "Novosti"

Sportski savez Srbije, najmasovnija sportska organizacija na Balkanu, biće u centru pažnje i u godini koja je počela. Generalni sekretar SSS Goran Marinković je za "Novosti" otkrio samo neke od planova i akcija u kojima će Sportski csavez Srbije još jednom da dokaže svoju veličinu.


-Veoma smo zadovoljni rezultatima naših sportista, ali i rezultatima rada Sportskog saveza Srbije u 2019. godini. Ponosni smo na činjenicu da ćemo u 2020. godini organizovati najverovatnije 12 ili 13 Malih sajmova sporta, a kao i obično centralni događaj biće u novembru kada organizujemo Sajam sporta, pod kupolama Beogradskog sajma - kaže Marinković, najbliži saradnik predsednika SSS Davora Štefaneka.


Interesantno je da je Sportski savez Srbije svoju veliku, sportsku misiju, najčešće ispunjavao u manjim, lokalanim sredinama, što je od izuzetne važnost za ljude van velikih gradskih opština.


-Planiramo organizaciju Seoskih sportskih igara koje su prošle godine bile pun pogodak i vidi se kolika je potreba za aktivnim bavljenjem sporta u manjim sredinama širom naše Srbije. Istovremeno, pojačaćemo rad sa ženama u sportu. Plan je da žene u fitnes centrima imaju bar jedan besplatan trening, a centralni događaj biće organizovan 8. marta na trgovima širom Srbije - otkriva Marinković.


Tradicija već postaje i saradnja sa Vojskom Srbije.


-Na tu saradnju smo veoma ponosni, jer Ministarstvo odbrane prepoznaje da je Sportski savez Srbije pravi partner u obezbeđivanju uslova za pripreme pripadnika naše vojske za tradicionalne, Međunarodne vojne igre na kojima naši vojnici i oficiri beleže zapažene rezultate - kaže Marinković.


Neibežna tema je i Majska nagrada...


-Ova manifestacija je postala odavno prelepa tradicija na koju smo ponosni mi, ali i svaki od dobitnika Majske nagrade koja je zaista prestižna i, podsećam, može da se dobije samo jednom u životu. Istovremeno, ove godine kreće serijal filmova pod naslovom "Kako postati šampion" koji je urađen uz podršku Sportskog saveza Srbije - zaključio j

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije