Argentininac Gvido Pelja uputio je kritike na plan Novaka Đokovića kako da se u krizi usled pandemije podrže slabije rangirani teniser. On je tako podržao Austrijanca Dominika Tima, koji je rekao da mu nije problem da finansijski pomogne, ali da to ne želi da učini prema igračima koji tenis ne shvataju ozbiljno.

"Ja moram da počnem ispočetka, kao da se vraćam iz teške povrede. Ja bih radije da pomognem ljudima koji umiru. Voleo bih pre da pomognem ljudima u mom gradu koji umiru i nemaju da jedu. Ta pomoć je mnogo važnija, nego dati je sportu", rekao je Pelja za "Metro 9,51" i dao primer. "Kristijan Garin je nedavno došao sa 60. na 18. poziciju, a ja ne shvatam kako bi 18. na svetu morao da plati neki novac nekome ako mu finansijska situacija nije realno za Top 20. Imate igrače van Top 200, kao što je Džek Sok, koji bi dobili novac iako su zaradili preko 10 miliona. Te razlike bi morale da budu razmatrane".

Argentinac ističe da "velika trojka" nema ovakvih problema.

"Nije svima kao Novaku, Rodžeru i Rafi koji mogu da daju 30 hiljada dolara, a zaradili su preko 100 miliona. Dopada mi se što postoji podrška igračima, ali ne slažem se sa tim da nekome donirate, a da ne znate realnost svakog igrača. Više sam na Timovoj strani. Mislim da je okej da se ATP umeša. Mnogo debate je potrebno", zaključio je Pelja.