NEFORMALNI sastanak klubova iz ABA lige, koji je organizovala Uprava Budućnosti, trebalo bi da se održi u sredu u Zagrebu. Za ovo okupljanje, koje neki tumače kao svojevrsni "pakt prema crveno-belima", kako se nezvanično saznaje, pozivnice su poslate svim klubovima, osim Crvenoj zvezdi i FMP, ali i dalje nije poznato da li će se svi i odazvati.


Zvanične potvrde poziva, kao i odlaska u glavni grad Hrvatske, iz tabora Partizana nije bilo prethodnih dana. Generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić je potvrdio da je poziv na njihovu adresu stigao, ali je samo dodao da ga oni razmatraju. Tako da se do poslednjeg trenutka ne zna da li će biti srpskih predstavnika na "saboru" koji je inicirao crnogorski ligaš.

Pročitajte još Budućnost zakazala sastanak: Srpski klubovi nisu pozvani

Budućnost, pre svega, želi da razgovara o svemu što se desilo tokom finala ABA lige, u kome ih je Crvena zvezda pobedila sa 3-2 u seriji, uz razna nesportska dešavanja van terena. O svemu tome trebalo bi da bude reči na zvaničnoj Skupštini ABA lige koja je na programu 24. maja. Ali, doskorašnji šampion je, ipak, odlučio da iznese svoj stav i na neformalnom okupljanju, pošto je i predsednik "đetića" Dragan Bokan najavio da neće igrati protiv "Čovićevih timova", crveno-belih i "pantera".

ZNA SE ŠAMPION
IGOR Dodik, predsednik ABA lige, za incidente u Podgorici i Beogradu okrivio je čelne ljude Budućnosti i Zvezde, Bokana i Čovića. Istovremeno, potvrdio je da finalna serija, kako je tražio Bokan, neće biti poništena i da su crveno-beli šampioni za sezonu 2018/2019.