Milošević o promeni sistema: Odluka UEFA je katastrofalna za Partizan!

M. Blažić

sreda, 17. 06. 2020. u 17:46

Милошевић о промени система: Одлука УЕФА је катастрофална за Партизан!

Savo Milošević Foto: N. Paraušić

S obzirom na to da smo konačno uspeli da zadržimo ekipu na okupu, odluka da se igra samo jedna utakmica u kvalifikacijama i to da će se domaćinstvo određivati žrebom je katastrofa po nas - kaže Savo

UEFA je donela odluku po kojoj će Partizan mnogo kasnije započeti kvalifikacije za Ligu Evrope nego što se očekivalo, ali takvo rešenje definitivno nije donelo osmehe na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Ukoliko klub iz Humske osvoji Kup za šest dana u Nišu, evropsku premijeru će imati 17. septembra iz drugog kola, u suprotnom ga izlazak na međunarodnu scenu čeka već 27. avgusta, kada kreću i Vojvodina i TSC. Ono što kvari sve povoljnosti u vezi s datumom jeste činjenica da će Partizan put ka Ligi Evrope krčiti kroz jednu utakmicu u svakoj od tri ili četiri kvalifikacione runde.


Očekivano, strateg "valjka" Savo Milošević, najblaže rečeno, nije srećan zbog odluke da sudbinu prolaza i eliminacije tokom leta rešava samo 90 minuta fudbala.


- Otkako sam došao u klub sve gore od goreg se dešava po Partizan. Sada imamo odluku po kojoj će žreb odlučivati domaćina, a dalje će ići bolji iz samo jedne utakmice. To nikako ne valja i ne odgovara nam. Verovatno su ljudi u UEFA tražili najbolje moguće rešenje, ali ono je za nas katastrofalno - rezigniran je Milošević.Informacija koja je stigla tokom popodneva, neposredno pre Miloševićeve konferencije za medije, u potpunosti je bacila u senku predstojeća dva duela Partizana i Vojvodine.


- Nemamo šta da krijemo, ni ja od Lalatovića, ni on od mene. Odlučivaće detalji, a na nama je da se pripremimo da ti detalji idu na našu stranu. Onako "na prvu" sam rekao da bih voleo da se igra u Subotici, ali mi je potpuno svejedno. Prošle godine smo imali najteže moguće finale na terenu protivnika, pa smo pobedili. Gde god se igralo, očekujem veliku podršku naših navijača.


O novajliji u redovima crno-belih Franku Banjaku tek pokoja reč.


- Srećan sam što smo uspeli da dovedemo adekvatnu zamenu za Strahinju Pavlovića, ali sada smo skoncentrisani na obaveze do kraja sezone. Biće vremena za priče o Banjaku - zaključio je Milošević.


FINALE OD 19.00 NA "ČAIRU"

ŽREBOM u prostorijama FSS je odlučeno da formalni domaćin finalnog meča Kupa Srbije Vojvodina - Partizan budu Novosađani. Utakmica će se igrati od 19.00 na stadionu "Čair" u Nišu, a zbog smanjenog kapaciteta gledališta biće odštampano najviše 12.000 ulaznica, po ceni od 300 dinara za severnu i južnu, odnosno 500 dinara za istočnu i zapadnu tribinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)