Verbalni rat: Zašto da ćutim, pita Koroman. Primaš platu šest godina u Zvezdi, odgovaraju mu iz bivšeg kluba

Novosti online

21. 05. 2020. u 12:10

Вербални рат: Зашто да ћутим, пита Короман. Примаш плату шест година у Звезди, одговарају му из бившег клуба

Ognjen Koroman foto: N. Paraušić

Sramota je ko se dovodi, a naša deca i talenti nestaju, suština je zbog koje se buni bivši igrač Zvezde
Nov verbalni rat počeo je na relaciji Ognjen Koroman - FK Crvena zvezda. Nekadašnji igrač crveno-belih je na Fejsbuku objavio svoj stav prema odlukama i poslovnoj politici svog bivšeg kluba gde nije poštedeo ni Fudbalski savez Srbije.

"Malo mi je krivo što je naš fudbal došao na ove grane... Nemam ja kritike ni prema Kokezi ni prema FSS. Oni su krivi najmanje. Krivi smo mi svi koji smo dozvolili da takvi dođu, što se fudbal igra zbog kladionice i što se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu. Što je sve namešteno, izbacuju jedan klub i kažnjavaju jedan klub koji je kao "namestio" utakmicu, a svi su drugi igrali 'pošteno'. Sramno je sve. Osećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam nijednu utakmicu izgubio u ovom klubu otkad sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj klub već ceo fudbalski sistem, to me boli. Osećam se poraženo kao bivši sportista, koji je igrao preko 40 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje. Osećam se poraženo kao bivši igrač Zvezde sa preko 150 nastupa. Osećam se poraženo jer moj OFK Beograd u kome sam stekao reputaciju, zbog lopovluka igra u trećoj ligi, a treći je klub po tradiciji u državi i po stvaranju mladih igrača možda i prvi. Osećam se poraženo što neću da imenujem neke ljude sa tako odvratnim nadimcima koji kroje naš fudbal".

"Pitamo se posle zašto se nigde ne kvalifikujemo pa teško i da hoćemo više. Osećam se poraženo što lične interese pojedini predsednici lome preko klubova, njih nije briga za porodice fudbalera, da li su plate legle i od čega će da žive ta naša deca. Zvezda plati osam fudbalera iz inostranstva i da im godišnju platu svakom preko 500.000 evra u proseku, a posle dovedu svoja dva igrača iz Grafičara (Gavrić i Nikolić) iz Prve lige i najbolji igrači u ekipi budu naša deca. Pa čekaj, ko je lud ovde? Da ćutim? Zašto? Pa ja sam odrastao na "Marakani" i svoje detinjstvo ostavio tu. Kome da ćutim, a još manje da se plašim nekoga. Sramota je ko se dovodi, a naša deca i talenti nestaju. Meni ne moze da se naredi, na mene "navijač" ne može da izvrši pritisak jer imam i ja svoje "navijače". Znaju to oni. Boli me što smo dotakli dno, ali boriću se časno i pošteno gde god budem radio. Nisam poltron i neću da prećutim nikome", objavio je Ognjen Koroman na Fejsbuk stranici.

Ljudi iz Ljutice Bogdana 1 nisu ostali dužni svojoj bivšoj uzdanici pa su replicirali Koromanu, a kao potpisnik saopštenja našao se direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović.

- Ognjen Koroman je još jednom rešio da pljune svoju Zvezdu zarad interesa nekog drugog. Priča o tome ko se gde kvalifikovao i šta je postigao. Zvezda dve godine zaredom igra Ligu šampiona, a i naši omladinci. I ove godine smo prvaci u svim selekcijama. Ali on brine za interese Smedereva. Pita se ko je lud jer Zvezda dovodi iskusne strance, a zaboravlja da je Grujić rastao uz Donalda, da će isto tako Gavrić i Nikolić gurati loptu Boaćiju ili će im leđa čuvati Sanogo. Da se tako raste i postaje igrač. Da su upravo oni koje Koroman pljuje u omladinsku školu doveli tog Nikolića i Gavrića, da su im oni dali šansu u prvom timu. Takođe, zaboravlja i da kada je on bio stranac u klubovima Evrope nije se bunio što lokalni klinci ne dobijaju šansu. A najbitnije od svega, zaboravlja da uredno podiže platu šest godina u Zvezdi i dan danas, iako radi sve što može protiv nje i zahvaljujući uspesima tih "ludaka" ta plata nije mala. Pritom mu ne smeta kada prima platu u Zvezdi, a vodi klubove u Prvoj ligi protiv njene filijale. Sve u svemu, gomila licemerja da bi opravdao nečasne radnje trenutnog kluba koji se menja svakih par meseci - piše u saopštenju Dragana Mladenovića.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Шумадинац

21.05.2020. 16:31

@Slobo - Исто као Јелена Броћић, Жељко Самарџић и други у државним предузећима. Али сада кад је проговорио, Короман неће више бити на том списку.

slobista

21.05.2020. 14:33

Svaka cast Koromane, a Mladenovis kao SNS botovi, ko dirne taj je protiv Srbije.

Zvezda i to CRVENA

21.05.2020. 14:48

Objasnite zašto i kako Koroman prima platu 6 godina a nije ni na koji način zaposlen u Zvezdi? Nema funkciju, vodi drugi klub u drugom gradu?

Goran

22.05.2020. 11:18

Pazi zvezda igra ligu šampiona pa čovek vam o tome i piše nameštanjem dodjete dotle pa vas onda puni i cepa kako ko hoće isto važi i za partizan...