BELORUSIJA, Tadžikistan, Burundi i Nikaragva. To su četiri države na planeti u kojima virus korona nije zaustavio loptu, a jedina evropska zemlja gde se šampionat igra nesmetano je ujedno i jedina gde je dozvoljeno publici da prisustvuje utakmicama. I ne samo da je dozvoljeno već predsednik Lukašenko koristi svaku priliku da pozove navijače da dođu na stadion.

Ovaj nesvakidašnji pristup u borbi sa virusom korona čudi tim pre što se broj zaraženih u Belorusiji pre dva dana popeo na 1.066 sa čak 205 novih slučajeva u danu. Ipak, prvi čovek države ne posustaje i šalje istu poruku iz dana u dan.

- Pijte votku da se zaštitite. Idite na selo, vozite traktore - jednostavan je recept Lukašenka.

Predsednik Belorusije trpi ogromne pritiske da se prvenstvo prekine, ali on zasada ne želi ni da čuje. Činjenica da je ova zemlja jedina na Starom kontinentu u kojoj lopta nije stala donela je ogromnu popularnost beloruskom fudbalu. TV stanice se praktično grabe za prava na utakmice tamošnjeg šampionata, a i ljubiteljima klađenja mečevi Batea, Minska i ostalih predstavljaju praktično jedinu priliku da "ostanu u igri".