Fudbal je nešto više od igre, najvažnija sporedna stvar na svetu, a za mnoge i najvažnija, nešto zbog čega su postali ono o čemu nisu mogli ni maštati... Mnogi fudbaleri su izgledali znatno drugačije na početku karijere, bilo bi previše reći da neke nećete prepoznati, ali zaista negde su promene vidljive iz prve.

Svakako je svima odmah na pamet pao Kristijano Ronaldo. Juventusov napadač ima 35 godina, a po nekim parametrima mu mnogi ne bi dali više od 24! Od dolaska u Mančester junajted 2003. godine on počinje mnogo da brine o tome kako izgleda i to ne samo na terenu. Godinama se pojavljuju informacije da je operasija nos, zube, bradu, uši, te da je ubrizgao botoks.

Zanimljivo ova tema nekako kao da uvek zaobiđe Lionela Mesija (32) jer se o plastičnim operacijama ne govori često uz njegovo ime.

Serhio Ramos je jedan od onih koji su se značajno promenili od početka karijere. Španac sa 33 godine ima poptuno drugačiji imidž od onog sa početka karijere, a kraću kosu je upotpunio sa dugom bradom, iako je ranije bilo suprotno. Uz to je sredio bradu, ali i nos. Na meču sa Bajernom ga je povredio pa je usledila rinoplastika, poradio je na njegovoj funkcionalnosti, ali i estetici, prenosi "Jutarnji.hr".

Ronaldinjo je ovih dana aktuelana kao u igračkim danima zbog dogodovština u zatvoru i Paragvaju uopšte. Duga kovrdžava kosa, prepoznatljivi zubi... Sve to je promenjeno sa godinama, pa je više evidentno da je Ronaldinjo korigovao zube.
Vejn Runi je našao rešenje za opadanje kosa - novac. On je presadio kosu sa drugih delova tela (još nije utvrđeno odakle) i danas izgleda mlađe nego pre sedam ili osam godina!

Najveća transformacija je svakako Ektor Erera koji se podvrgao operaciji ušiju i rinoplastici malo pre Mundijala u Rusiji 2018. godini, pa tada kao da se na terenu pojavio potpuno novi igrač.

Izvor: Jutarnji hr/Blic