Poljski golman Vojčeh Ščesni otkrio je anegdotu iz svlačionice Juventusa od pre godinu i po dana kada je Kristijano Ronaldo dobio crveni karton u prvom poluvremenu meča sa Valensijom. To je bila debi utakmica Lige šampiona za Portugalca u dresu ekipe iz Torina

Tadašnji Juventusov trener Masimilijano Alegri je zbog isključenja ključnog igrača insistirao da Ronaldo svim igračima kupi po Mek kompjuter, kako bi ima nadoknadio što ih je oslabljene ostavio na terenu.

"I dalje svi imamo taj računar. Ronaldu je trebalo mnogo vremena jer dugo nije mogao da svari taj crveni karton i pričao je kako ništa nije uradio pogrešno. Trebalo mu je dosta vremena da prihvati kaznu, oko dva meseca je trajalo raspravljanje sa trenerom, ali smo na kraju dobili kompjutere", ispričao je Ščesni za svoj podkast "Prosto Ščesni".


Inače, u to vreme u Juventusu je važilo pravilo da ako zakasniš na trening moraš svim igračima da kupiš nešto. Jednom se u toj kazni našao i golman iz Poljske.

"Mislio sam da je utorak, ali je bila sreda. Alegri me je zvao i rekao da su svi već tu. Kada sam stigao pola sata kasnije na trening svi su rekli: "Oooo, dobijamo poklone". Na kraju sam im kupio svima slušalice", otkrio je Ščesni.