Legendarni švedski trener Erikson otkrio kako je od Mihajlovića napravio jednog od najboljih defanzivaca

Novosti online

četvrtak, 26. 03. 2020. u 16:34

Легендарни шведски тренер Ериксон открио како је од Михајловића направио једног од најбољих дефанзиваца

Siniša Mihajlović foto: EPA

Bio je levo krilo, ali sam uspeo da ga nagovorim da pokuša da igra u defanzivi i više nikada nije pomislio da ide u napad. Postao je jedan od najboljih na svojoj poziciji - rekao je iskusni stručnjak
Plavi deo Rima pre pandemije korona virusa bio je u stanju ekstaze, pošto im je Skudeto bio nadohvat ruke. Tačno 20 godina prošlo je od kako je Lacio osvojio poslednji pehar namenjem šampionu Italije, a u tom poduhvatu pre dve decenije rimski klub je predvodio legendarni švedski trener Sven Goran Erikson.

Iskusni strateg prisetio se šampionske sezone Lacija i jednog detalja, koji je sigurno imao veliki uticaj, ne samo na tu sezonu, nego i na karijeru nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, danas trenera Bolonje Siniše Mihajlovića.

- Siniša je bio samnom u Sampdoriji i poveo sam ga sa sobom u Lacio. Bio je levo krilo, ali sam mu uvek govorio da je mesto u odbrani bolje za njega. Ipak, on je to odbijao, uvek je hteo da bude u napadu. Posle nekog vremena uspeo sam da ga nagovorim da pokuša da igra u defanzivi i više nikada nije pomislio da ide u napad. Postao je jedan od najboljih na svojoj poziciji, a o njegovom šutu levom nogom ne treba puno trošiti reči - rekao je Erikson.