TIM sa “Čaira” je definitivno obezbedio učešće u “plej- ofu” i ima šansu za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i neočekivano ostao bez trenera koji ga dotle doveo. Milorad Kosanović, koji je letos preuzeo Radnički, posle pobede njegovih izabranika u 22. kolu nad Čukaričkim, direktnim konkurentom za izlazak u Evropu, minulog vikenda, odlučio se da raskine saradnju. Zašto?


-Zato što su mi oterali Duška Tomaša, kondicionog trenera a da me nisu obavestili, zato što mi nije ukinuta kazna Disciplinske komisije od četiri utakmice zabrane vođenja tima...- govori u dahu, u svom stilu Kosanović za “Novosti”.- S obzirom na to da igramo plej-of i da smo na korak do Evrope, trenutno smo šesti na tabeli... i ne bih hteo da smetam. Jer, kako da radim kada ne mogu da budem sa igračima na terenu. Dao sam slobodu Radničkom da vide šta i kako dalje.


* Nastavaljate da bodrite Nišlije?


- Naravno. Pa upravo zato sam i otišao iz Radničkog. Da nikom ne smetam i da meni ne smetaju. Smatram da je korektnije da odem.


* Imate li neke planove?


-Imam privatnih obaveza i poslova kod kuće i vraćam se u Novi Sad, danas- sutra. Takođe, dobro će mi doći pauza posle šest meseci. Trenutno sam rasterećen. Iskreno, zamorilo me sve to da pravim novi tim svakih par meseci. U Napretku sam za malo više od godinu dana napravio tri tima, pa u Pazaru dva tima, pa sada u Nišu...idem, kažem, da ne smetam i da meni ne smetaju- zaključio je Kosanović.