Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ostaje uz ekipu Mančester sitija koja se našla u problemu (suspenzija iz Evrope na dve godine) zbog toga što uprava kluba nije poštovala pravila finansijskog fer-pleja. Španac je javno rekao svoj stav o celoj situaciji i svojoj poziciji u svemu ovome:


- Ako me ne otpuste ostajem u Mančester sitiju. Volim ovaj klub, volim što sam ovde. Ovo je moj klub i biću ovde šta god da se desi. Klub mora da se bori i verujem mu 100 odsto. Objasnili su mi sve šta su uradili (za šta su optuženi). Ovo nije gotovo i sačekaćemo da vidimo šta će da se desi, a do tada moramo da igramo i da se borimo. Istina će izaći na videlo.


Gvardiola se osvrnuo i na reči svog nekadašnjeg šefa, predsednika Barselone, Đosepa Bartomeua, koji je podržao UEFA u odluci da kazni Siti.


- Ne znam da li me špijuniraju, ali znam da me poznaju. Ako su srećni što smo suspendovani, moja poruka predsedniku Barselone je da sačeka dve žalbe. Ono što želim je da ljudi veruju u to što su uradili. Niko iz Barselone ne bi trebalo da bude preglasan. To je moj savet, jer se svako nalazi u svojstvenoj situaciji. Podnećemo žalbu i nadam se da ćemo u budućnosti igrati u Ligi šampiona bašprotiv Barselone – rekao je na kraju Pep Gvardiola, bivši trener Barselone.