NOVI trener, nova šansa. Veljko Simić, krilni napadač Crvene zvezde, kao i svi njegovi saigrači pokušava da se radom i upornošću nametne Dejanu Stankoviću. Ove jeseni Simić nije imao zapaženu minutažu kod Vladana Milojevića, u Evropi je odigrao samo 39 minuta, i to u revanš-meču kvalifikacija sa Kopenhegenom. U Superligi je sakupio 13 utakmica, od kojih je tri odigrao kompletne, dao je i dva gola, TSC i subotičkom Spartaku. Pripreme na Kipru shvatio je kao pravu priliku za dokazivanje.


- Utisci su najpozitivniji mogući - prenosi Simić. - Promenili smo trenera na pauzi, a to uvek znači da su uvedene neke novine. Atmosfera je sjajna, treniramo sa velikim zadovoljstvom i vredno radimo za sve ono što nas čeka. Uslovi su odlični, od samih terena preko smeštaja, hrane i ostalih veoma bitnih stvari neophodnih za dobre pripreme. Vreme nas takođe dobro služi, uglavnom je sunčano i prijatno, tako da nema prepreka za predan rad na terenu - naglasio je Simić.


PROČITAJTE JOŠ: Jedan je Giška kapiten: Savić u poseti Zvezdi


Simić se brzo prilagodio zamislima Dejana Stankovića.


- Svaki trener donosi neke nove ideje i zamisli. Sviđa mi se njegova vizija igre, s vremenom ćemo ga upoznati još bolje. Njegove taktičke želje sve se više vide u našoj igri, i mislim da smo na dobrom putu da sa njim podignemo letvicu još više. Stanković je bio jedan od naših najboljih igrača, kapiten, neko ko je pravio razliku na terenu, osvajao je i mnogobrojne trofeje, uključujući i Ligu šampiona. Siguran sam da ćemo kroz novu energiju, koju nam je upravo on doneo, biti još bolji.


PROČITAJTE JOŠ: Zvezda ipak dovodi pojačanje: Sanogo na listi crveno-belih želja


Očekivanja pred nastavak sezone su poznata, želja svih je osvajanje duple krune.


- Očekujem pre svega da postepeno dižemo nivo igre. Naravno da je to teško, ali samo od nas zavisi kakav ćemo učinak imati. Bitno je da uđemo u seriju pobeda, da osvajamo bodove i da bez mnogo poteškoća osiguramo titulu na vreme. Tu je i kup takmičenje, koje nismo osvojili duže vreme, a mislim da bi navijače i te kako obradovala proslava duple krune na kraju sezone, tako da su naše misli najviše usmerene ka tome.


ZVEZDINA DECA POSEBNA

KAO Zvezdino dete, Simić je na pripremama posebno pohvalio najmlađe igrače, Erakovića, Gavrića, Stanojeva, Krstovića...

- Veoma su kvalitetni i talentovani. I sam znam kako se osećaju i šta im je u glavi, jer se sećam kako je meni bilo kada sam počeo da treniram sa seniorima. Gledam da im pomognem da se snađu i da se opuste. Savetujemo ih svi, jer smo mi pre svega jedan tim, jedna porodica, i onu si svakakako deo njega. Ne brinem za njih, oni su Zvezdina budućnost, samo treba da vredno treniraju i rezultat će doći - naglasio je Simić.