Retko koji srpski sportista koji igra u inostranstvu ima privilegiju da Božić proslavi u svojoj zemlji. Jedan od malobrojnih, koji može da se pohvali time da je tokom profesionalne inostrane karijere, jeste Nemanja Matić. I to zahvaljujući Žozeu Murinju.

Srpski vezista ispričao je za portal "Telegraf" kako mu je pre dve godine, "posebni" omogućio da u rodnom mestu dočeka najradosniji hrišćanski praznik.

- Pre dve godine kada je Žoze bio u Mančesteru, pitao me je šta radim za naš Božić. Objasnio sam mu da sam tu, a on je rekao: Idi, slobodan si''. I pustio me je dva dana da dođem za Srbiju. Posle ne znam koliko vremena sam proveo Božić u Srbiji. Išli smo da sečemo badnjak, bilo je fenomenalno. Pa sam se vratio u Mančester bolestan. Nisam se bio dobro obukao i razboleo sam se - rekao je Matić i otkrio kako Božić proslavlja u inostranstvu.

- Uglavnom obeležimo kod kuće. Pokušavamo da bude kao kad smo u Srbiji. Pogača i svi običaji. U Portugaliji sam čak jednom imao i prase. Našao sam pečenjaru u gradu i doneo sam prase kući. Uglavnom ti stari običaji sa sela su i ovde - kazao je Matić.