Koncert Enrikea Iglesijasa (44) u Zagrebu koji je trebalo da bude održan 1. decembra u Areni je otkazan, a razlog su navodno problemi u organizaciji.

Nedavno je sajt za prodaju karata za Enrikeov koncert u Zagrebu obustavila prodaju, a kako stani mediji javljaju, koncert je otkazan zajedno sa onim koji su najavljeni u Litvaniji i Belorusiji. Navodno organizator nije ispoštovao svoje ugovorne obaveze.
- Zbog svega toga nemoguće je napraviti šou koji fanovi zaslužuju - stoji u objašnjenju.

- Koncert Enrikea Iglesijasa, koji je trebao biti održan 1.12.2019. u Areni Zagreb, otkazan je zbog neispunjenja ugovornih obveza organizatora prema izvođaču. Pored koncerta u Zagrebu, otkazani su još koncerti Enrikea Iglesijasa u Minsku i Rigi u organizaciji istog organizatora. Organizator je iz Bugarske, a Eventim je kao posrednik prodavao ulaznice u ime i za račun tog organizatora. Iako još uvek prikupljamo informacije od organizatora i izvođača, verujemo da ćemo danas moći obaviti informaciju o otkazivanju koncerta na našoj web stranici s uputstvima za kupce - objasnila je Antonija Nikšić iz hrvatskog Eventima za 24sata.hr.

Organizator ArtBG navodno je prevario obožavaoce za novac, promovišući koncerte bez plaćanja Iglesijasu i njegovom timu. Iz tima slavnog pevača poručuju da će organizovati nove datume koncerata na sličnim lokacijama.

Osim kao organizator Enrikeovog koncerta, ArtBG se predstavljao i kao lokalni promoter i za druge umetnike uz najave koncerata Brajana Adamsa, Malume i Hosea Karerasa. Lažni organizator radio je s partnerima, te uzeo novac i otišao. Nisu bile isplaćene ni hale niti umetnici. Priča se da je ekipa ArtBG uzela milion evra od zarade prilikom pretprodaje ulaznica.

(24 sata.hr)