Vladi Divljanu u čast

S. V.

petak, 11. 05. 2018. u 11:20

Влади Дивљану у част

Zdenko Kolar na sceni Sava centra Foto P. Milošević

Koncert sećanja na preminulog kompozitora i vođu "Idola". Divljanove pesme izvodili slavni muzičari

U PREPUNOJ dvorani Sava centra sinoć je održan koncert "Hajde sanjaj me, sanjaj" u čast kompozitora i lidera grupe "Idoli" Vlade Divljana, koji bi, da je živ, juče napunio 60 godina.

Spektakl je otvoren pesmom "Plastika", koju su odsvirali Koja iz benda "Disciplina kičme" i Zdenko Kolar, bivši basista "Idola". Publika je ustala već posle prvih taktova, pa su na nogama dočekali pesme "Zašto su danas devojke ljute", "Bejbi, bejbi"...

Atmosferu su do usijanja doveli Darko Rundek, Saša Lošić Loša, Bajaga, Zoran Kostić Cane, koji su pred rasprodatom salom nastupili kao gosti i izveli neke Divljanove pesme...

PROČITAJTE JOŠ - Sećanje na večitog dečaka

Domaćini koncerta bili su Zdenko Kolar i Aleksandar Šandorov, nekadašnji članovi "Idola" a sad grupe "Nevladina organizacija", i Maks Juričić iz "Ljetnog kina". Oni su nekoliko dana pre koncerta rekli da je muzika Vlade Divljana besmrtna, kao i da se prijatelji, poštovaoci iz Beograda i Zagreba ne okupljaju u Sava centru da bi plakali.

Podsetimo, legendarni frontmen "Idola" Vlada Divljan preminuo je posle duge i teške bolesti, u martu 2015. godine u Beču. Imao je 56 godina.


IZLOŽBA


U "MARŠ open spejsu" u Cetinjskoj ulici na broju 15, još uvek je otvorena izložba autorke Goranke Matić pod nazivom "Vlada". Radovi su nastajali u različitim fazama, a prate Vladinu karijeru sve do poslednjih nastupa. Posetioci mogu videti i portrete koje je autorka napravila osamdesetih godina prošlog veka.


Vladina supruga Dina i sin Stevan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije