Bosiljčić junak iz moskovskog hotela

V. STRUGAR

16. 03. 2017. u 13:27

Босиљчић јунак из московског хотела

Foto privatna arhiva

Ivan Bosiljčić posle serije „Hotel Rusija” snima u Moskvi i crnohumornu komediju: Film "Kako dočekati Novu godinu" pomalo podseća na Almodovara, kaže popularni glumac

GLUMAC Ivan Bosiljčić odavno je osvojio srca naše publike i već uveliko gradi inostranu karijeru. Između dve predstave u matičnom, nacionalnom teatru, kao i na sceni Pozorišta na Terazijama (u kojem je i dalje apsolutna mjuzikl zvezda), popularni umetnik sve češće boravi - u Rusiji.

- Prošle godine snimao sam šest meseci televizijsku seriju “Hotel Rusija” u Moskvi, istorijsku krimi dramu o tamošnjem čuvenom hotelu “Rusija” koji se nalazio na Cvetnom trgu - otkriva za “Novosti” Bosiljčić. - Tu su odsedale sve svetske diplomate, održavali su se najbitniji politički skupovi. Hotel je izgoreo 1976. godine u požaru, uz veliki broj žrtava i pod okolnostima koje nikada nisu razjašnjene. Evakuacija je bila otežana zbog veličine hotela, od recepcije do poslednje sobe trebalo je prepešačiti 25 minuta. Serija, takođe, opisuje svetske tenzije i pregovore u kojima je Rusija učestvovala, nastojeći da očuva mir, neposredno pre podmetanja požara. I usred tog burnog istorijskog momenta dešava se nemoguća ljubav među glavnim junacima. Premijera se očekuje uskoro, a serija će biti emitovana na prvom kanalu ruske nacionalne televizije.

Odmah po okončanju snimanja poznati glumac koji u seriji “Hotel Rusija” igra jednu od glavnih uloga, došao je nakratko u Beograd zbog pozorišnih obaveza, ali je stigao i da pred prepunom salom Madlenijanuma održi na Dan žena muzičko-poetsko veče “Par stihova za nas”. Zbog izuzetnog interesovanja, koncert će biti ponovljen 21. aprila. I ponovo će ovaj svestrani umetnik provesti publiku kroz različite umetničke forme, uz obradu popularnih tema od 60-ih godina do danas, isprepletanih poezijom najvećih domaćih i stranih pesnika.

U međuvremenu, Bosiljčić je ponovo otišao u Rusiju, na još jedno snimanje:

- Drugi projekat je bioskopski film “Kako dočekati Novu godinu”. Reč je o komediji sa elementima crnog humora, koja pomalo podseća na Almodovarove filmove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije